Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Асен Ягодин, изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи България, съобщи, че кредитната институция вече е маркет-мейкър на Девин АД. Това означава, че банката се ангажира да обезпечава минимална ликвидност за акциите на дружеството, като поддържа 5% спред между офертите купува и продава по емисията му ценни книжа. В момента това е единственият маркет-мейкър на БФБ след внедряване на системата Xetra.

Бисер Петков, заместник-председател на Комисия за финансов надзор, ръководещ управление Осигурителен надзор, издаде разрешения на Пенсионноосигурителен институт АД да управлява три вида фондове - универсални, професионални и доброволни. Дружеството получи лиценз по-рано тази година.

Вернер Цеделиус, член на борда на Алианц Холдинг, отговарящ за развиващите се пазари, смята, че въпреки сложната пазарна обстановка застрахователят успява да задържи доверието на клиентите си, като дори премиите, набрани в страните от Централна и Източна Европа през първата половина на 2008 г. са се увеличили с 10.5% - до 2.1 млрд. евро.

Според Стоян Бозвейлийски, директор Банкиране на дребно в МКБ Юнионбанк, през последните две години съотношението между обема на депозитите на гражданите и брутния вътрешен продукт на страната се е увеличило с 10 пункта. Неговите очаквания са в края на 2008-а този показател да достигне рекордните 37 на сто. Бозвелийски съобщи също, че кредитната институция предлага нов шестмесечен Сладък депозит с лихва 7.7% в лева и 5.7% за спестявания в евро.

Рожденици
Кирил Бошов, председател на съвета на директорите на Евроинс Иншурънс Груп и председател на управителния съвет на Еврохолд България, ще почерпи за рождения си ден на 30 август.

Генералният секретар на Гаранционния фонд на застрахователните дружества Николай Сотиров ще отбележи рождения си ден на 31 август.

Официалният представител на Дойче Банк за България Борислав Иванов ще отпразнува тридесет и четвъртия си рожден ден на 1 септември.
снимка в U:/ Светлана Стоилова/ Borislav Ivanov 2.jpeg
Мая Георгиева, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, ще получи поздравления от приятели и колеги за рождения си ден на 2 септември

Михаил Петков, член на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), ще е рожденик на 4 септември
Бисер Петков, заместник-председателя на КФН, ръководещ управление Осигурителен надзор, ще отпразнува рождения си ден на 6 септември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във