Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Румен Симеонов, подуправител на БНБ, ръководещ управление Банков надзор, издаде сертификат на Мария Койчева Русева, който й позволява да бъде член на управителния съвет и прокурист на Сосиете Женерал Експресбанк.

Петя Терзиева е новият управител на Райфайзен Застрахователен Брокер. Тя ще ръководи компанията съвместно с досегашния управител Гергина Шуманова. Терзиева започва работа в Райфайзенбанк (България) през 2003 г. като специалист Застраховане. От 2006 г. е началник отдел Отчетност и счетоводство в застрахователния посредник на групата.
Мария Илиева, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на МКБ Юнионбанк, се срещна с представители на осемнадесет баварски спестовни банки, водени от Байерише Ландесбанк (Bayerische Landesbank), които посетиха България и се запознаха с възможностите за инвестиции в страната.

Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Юробанк И Еф Джи България, обяви имената на учениците, които ще получат от кредитната институция еднократна стипендия в размер 500 лв. за всеки. Програмата Силен старт ощастливи 108 осмокласници с отличен успех от специализираните езикови гимназии в цялата страна. Чековете ще им бъдат връчени на церемония след началото на новата учебна година.

Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център и председател на Асоциацията на кредитните консултанти, съобщи през седмицата, че според наблюденията на банковите посредници от началото на годината лихвите по ипотечните кредити са се увеличи с 1-1.5 процента. По думите на Тошев през периода някои кредитни институции са направили по две-три корекции на лихвените нива.

Рожденици:
Александър Цинцарски, който бе дългогодишен изпълнителен директор на БАНКСЕРВИЗ, ще отпразнува рождения си ден на 25 август.
Петер Харолд, който от септември 2003 до края на 2007-а бе изпълнителен директор първо на Ейч Ви Би Банк Биохим, а след това на УниКредит Булбанк, ще отбележи рождения си ден на 25 август.
Румен Гълъбинов, изпълнителен директор на Инициатива за национална програма за управление на катастрофични рискове и бивш изпълнителен директор на застрахователни компании Български имоти, ще получи поздравления за рождения си ден във вторник (26 август).

Мария Добрева, която бе изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк от създаването на кредитната институция през 1994-а до края на 2007-а, ще отпразнува рождения си ден на 28 август.
Георги Кадиев, заместник-министър на финансите до средата на 2007-а, а в момента столичен общински съветник, ще получи поздравления от приятели и колеги за рождения си ден на 28 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във