Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Жан-Фредерик де Люс, заместник-председател на френската банкова група Креди Агрикол и председател на борда на директорите на Емпорики Груп, ще посети на 8 май България, за да се запознае с българския банков сектор и с бизнеса на Емпорики Банк - България. В делегацията, която ще води Де Люс, участват и Франсоа Пиншон, регионален директор на Креди Агрикол за Източна Европа и Уругвай и член на надзорния съвет на Емпорики Банк - България, Антони Крондирас, главен изпълнителен директор на Емпорики Груп, Панайотис Варелас, генерален директор на управление Банкиране на дребно в Емпорики Груп, и Христос Кацанис, началник на дирекция Международно развитие на Емпорики Груп.

Мария Мургина, изпълнителен директор на Националната агенция по приходите, заяви, че екипи от експерти на НАП ще извършат проверки във всички териториални дирекции на агенцията на 29 и 30 април. Ще се следи доколко служителите на агенцията спазват изискванията за качествено административно обслужване на гражданите.

Димитър Димитров, председател на УС на Насърчителна банка, съобщи за в.БАНКЕРЪ, че общото събрание на кредитната институция е приело на 29 април финансовите й резултати за 2007 година. Взето е решение половината от печалбата, чийто общ размер е 4.5 млн. лв., да бъде разпределена като дивидент, а другата половина да бъде заделена във фонд Допълнителни резерви, който е част от собствения капитал на банката.

Барк Хордър, главен изпълнителен директор на швейцарката рафинерия за златни кюлчета ПАМП, ще посети България на 12 май, за да представи бизнеса на своята фирма и възможностите за инвестиции в злато и ценни метали.

Рожденици
Иван Иванов, член на управителния съвет на Първа инвестиционна банка, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 9 май.
Емил Ангелов, изпълнителен директор на Банка Пиреос (България), ще получи поздравления за рождения си ден на 9 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във