Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТРЕЗОР

Банка Пиреос България подписа двугодишен договор за комплексно банково обслужване с Пристанище Видин. Споразумението включва обслужване на сметките, на плащанията и на останалите банкови операции.

Комисията за финансов надзор прие Практика за ползването на кредити от дружества със специална инвестиционна цел, както и за усвояването и погасяването им. С нея се указват допустимите варианти за предоставяне на заеми на такива фирми.

На заседанието си на 17 март рейтинговият съвет на Българска агенция за кредитен рейтинг АД присъди оценка BB+ и перспектива в развитие на Токуда банк.

През април ще започне стажантската програма на МКБ Юнионбанк. Кредитната институция предлага платен стаж от един до седем месеца в предпочитана от стажантите област на реализация. Най-успешно представилите се ще получат възможност за професионална реализация в банката.

Между 20 март и 31 май клиентите на Пощенска банка, които подадат искане за ипотечен кредит Кеш бонус, ще бъдат освободени от такса за одобрение, обработка и такса за разглеждане на документите. При този продукт освен сумата по заема потребителят получава допълнително и 4% от размера му в брой.

ВИП клиентите на Първа инвестиционна банка и Дайнърс клуб България, които притежават червени кредитни карти Фърст Лейди и черни Дайнърс Клъб, могат да се възползват от обслужване в луксозен офис. В него те ще се радват на индивидуален подход, комфорт и дискретност. Специално за тях е разработена програма, съдържаща допълнителни услуги към картата. Част от тях са персонално обслужване от личен асистент, организиране на бизнес или туристическо пътуване, закупуване на билети за културни и спортни прояви и други.

УниКредит Булбанк подобрява условията по кредитните карти Виза Класик, Виза Голд, МастърКард Стандард и МастърКард Голд. От тях имат право да се възползват посетителите на провеждащия се в Пловдив Италиански фестивал на красотата, на който те могат да получат специален талон за кандидатстване за карта от кредитна институция. Подалите искане до края на април ще бъдат освободени от годишна такса за обслужване за първата година и ще могат да пазаруват без такса при плащане на стоки и услуги в търговски обекти и в ИНТЕРНЕТ.

Корпоративна търговска банка откри нов свой финансов център в Гоце Делчев. В него ще се предлага пълната гама банкови услуги за корпоративни клиенти и граждани.

Правителството прие стратегия за развитие на финансовото управление, контрол и вътрешен одит. Документът формулира основните приоритети и насоки за усъвършенстването на тези дейности до 2010 година. Целта е да се засили вътрешният контрол върху звената, които отговарят за приемането и надзора на проектите, кандидатстващи за пари от европейските фондове в отделните ведомства.

До 14 март по ИНТЕРНЕТ са подадени 8252 декларации за облагане с корпоративен данък, съобщиха от Министерството на финансите. Общият брой на приетите в Националната агенция за приходите (НАП) формуляри за този период е 45 хиляди.

Равнището на безработица през февруари 2008 г. е 7.26 процента. Отчита се спад от 0.12-процентни пункта в сравнение с януари. Спрямо февруари 2007 г. намалението е с 2.22 пункта.

Facebook logo
Бъдете с нас и във