Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Орсалия Каландзопулос, директор за Централна Европа и балтийските страни в Световната банка, е на първата си официална визита в България. По време на посещението си тя обсъжда с правителството на България стратегията на международната финансова институция за страните със средно равнище на доходите.

Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на Обединена българска банка, обяви, че кредитната институция и Българска федерация по гребане са подписали договор, по силата на който ОББ ще получи статута на Генерален спонсор на Федерацията и на Националния отбор по гребане за 2008 година.

Николо Убертали, изпълнителен директор на специализираната компания за директно потребителско финансиране на УниКредит Груп в България, съобщи, че дружеството се преименува от УниКредит Кларима на УниКредит Кънсюмър Файненсинг (UniCredit Consumer Financing). Промяната е част от протичащия процес на ребрандиране на всички финансови институции от групата в Европа.
снимка в Светлана Стоилова / Николо Убертали

Михаил Славов, ръководител на отдел попечителски услуги в УниКредит Булбанк, бе избран от Комитета по капиталови пазари към управителния съвет на Асоциацията на банките в България за негов председател с едногодишен мандат.

Момчил Андреев, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), взе участие на 26 февруари в пресконференция, на която бяха представени резултатите от пазарното проучване Ипотечният бизнес през погледа на потребителя, проведено от ГфК България по поръчка на кредитната институция.

Елеонора Христофорова, юрисконсулт на Асоциацията на банките в България и координатор на Правния комитет към управителния съвет на АББ, ще участва в заседание на Правния комитет към Европейската банкова федерация, което ще се проведе на 7 март в Брюксел.

Ирина Казанджиева, началник направление в Асоциацията на банките в България и координатор на Комитета по платежни системи към управителния съвет на АББ на 4 март, ще вземе участие в Деня на Националната спомагателна организация за присъединяване към SEPA, който е организиран от Европейския платежен съвет.

Рожденици
Иван Радев, който е един от учредителите и основен акционер в дружествата БОРАС и Юнион Груп, които притежават общо 34% от акциите на МКБ ЮНИОНБАНК ,ще отпразнува рождения си ден на 4 март.

Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България, ще приема поздравления от приятели и колеги за рождения си ден на 6 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във