Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Емилия Миланова, подуправител на БНБ, замина в събота за Мексико, където ще се проведе среща на Световната международна организация на банковите надзори. На нея ще се обсъждат проблемите, свързани с въвеждането на новите изисквания за капиталова адекватност, известни още като Базел II.

Димитър Ананиев, който е доайен на юристите в БНБ и дълги години бе главен юрисконсулт на БНБ, излиза в пенсия. Заеманата от него длъжност вече е поверена на Росен Грозев. Ананиев обаче ще остане председател на Помирителната комисия, която ще решава споровете между банки и клиенти, свързани с паричните преводи.

Асен Христов, председател на надзорния съвет на ЗД Евро инс, е на бизнес посещение в Куба, където договаря доставка на медицински спринцовки, произведени от завод Етропал в град Етрополе.

Александър Кечеджиев, началник на управление Валутни операции в Корпоративна банката, придоби сертификат CDCS, който е единствената международно призната квалификация в областта на документарните разплащания. Документът се издава от International Financial Services Association и The Chartered Institute of Bankers в Лондон и е потвърден от Международната търговска камара в Париж.
Мила Петрова, вътрешен одитор в специализирана служба Вътрешен контрол, е другият специалист, придобил световно призната професионална квалификация. Наскоро тя взе успешно изпитите за дипломата на Association of Charted and Certified Accountants (ACCA) и е регистриран сертифициран одитор по международните стандарти.
Рожденици
Цветан Манчев, подуправител на БНБ и началник на управление Емисионно, ще отпразнува рождения си ден на 1 октомври.
Антон Андонов, член на управителния съвет на СИБАНК, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 3 октомври.

Facebook logo
Бъдете с нас и във