Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Трезор

Активите на ИНВЕСТБАНК към 15 септември 2006-а са 400 млн. лева. Това съобщи специално за БАНКЕРЪ председателят на управителния съвет на кредитната институция Владимир Владимиров. За година и половина активите на банката са се увеличили почти три пъти. Клоновете и офисите й в момента са 70, а г-н Владимиров, който в момента е на обиколка в страната, заяви за БАНКЕРЪ, че до края на годината те ще се увеличат с още десет. Така банката ще се установи във всички по-големи градове и активни търговски и туристически центрове у нас
Райфайзенбанк (България) изгражда собствена мрежа от мобилни банкови консултанти, специализирана в директни продажби на продукти, услуги и лизинг за нуждите на малките и средните предприятия в страната. Вече втора година банката разполага с над 130 мобилни банкери, които консултират граждани за различните й финансови продукти - най-вече потребителски заеми и кредитни карти.
Ейч Ви Би Банк Биохим намалява с 2.3% лихвата за първата година от изплащането на инвестиционните заеми за малки и средни предприятия, отпуснати със средства от кредитната линия, получена от германската Кредитанщалт фюр Видерауфбау. По-ниските лихви ще важат за всички заеми до 50 000 евро, сключени в периода до края на октомври тази година.
На тържествено парти във вторник Пощенска банка откри едновременно бизнес център за корпоративни клиенти и клон в Бургас. След центровете в София, Пловдив, Русе и Варна Бургас е следващият град, в който корпоративните клиенти на Пощенска банка ще могат да се възползват от всички банкови услуги и да получат професионален съвет от консултантите на банката.
Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос (България), и столичният кмет Бойко Борисов обявиха на 15 септември началото на съвместен проект между общината и банката за въвеждането на т. нар. пътни патрули, които да осигуряват безопасното пресичане на децата през уличните платна. Проектът е изцяло финансиран от банката.
Банка ДСК предлага на корпоративните си клиенти поливалутен депозит FX market. Минималната сума за откриване му е 50 000 лв., или 25 000 евро или щатски долара, които задължително трябва да престоят по сметката не по-малко от три месеца. След изтичането на този период собственикът на депозита свободно може да довнася или да тегли пари или по всяко време да трансформира средствата си в него от една в друга валута.
Първа инвестиционна банка подкрепи кампанията на БГ радио за полуляризиране на българската музика. ПИБ е спонсор на петата юбилейна компилация на БГ радио - Любими песни за любими хора.
Председателят на управителния съвет на ПроКредит Банк Джан Марко Феличе и столичният кмет Бойко Борисов откриха на 13 септември в София обновена градинка. Проектът за нея е осъществен с финансиране от банката и е част от много по-мащабния и дългосрочен замисъл на кредитната институция за изграждането и обновяването на зелени площи в различни градове на страната.

Facebook logo
Бъдете с нас и във