Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Андреа Казини, който освен че е главен оперативен директор на БУЛБАНК, е и главен бизнес директор на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, ще отговаря пряко за банкирането на дребно на последните две институции. Изпълняването на висши мениджърски длъжности в трите банки е напълно нормално явление, като се има предвид, че през 2007 г. те ще се слеят в една кредитна институция, която ще носи името БУЛБАНК.
Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на ОББ, обяви, че банката заедно с Ти Би Ай са посредници при пласирането на втората емисия корпоративни облигации на дружеството АлмаТур. Общата номинална стойност на ценните книжа е 5 млн. евро, а срокът им на погасяване е пет години. Лихвата, която ще се плаща по тях, е равна на шестмесечния европейски междубанков лихвен процент плюс надбавка от 4 процента.
Финансовият министър Пламен Орешарски ще отчете на 22 август дейността на ведомството за първата година от управлението на кабинета на Сергей Станишев.
Янис Галванас, началник на дирекция Потребителско кредитиране на Пощенска банка, обяви, че новите промоционални условия на бързите заеми за граждани са дали възможност на много българи да си осигурят средства необходими им за летните отпуски. Бързият потребителски кредит се предлага с промоционална лихва от 10.5% за първата година. Размерът на заема е до 10 000 лева, а срокът за погасяване е до 120 месеца.
Мая Георгиева, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, лично връчи наградите на десетте победители в специалната томбола на институцията за насърчаване на ползването на кредитни карти. Павлин Марков, Весела Димитрова, Павел Найденов и Татяна Петрова получиха кюлчета от 5 грама злато. Със сребърни медали бяха наградени Красимир Стойнов, Филип Цанов, Мирослав Манчев, Мая Антонова, Николина Серафимова и Елица Лико.
Рожденици
Александър Цинцарски, изпълнителен директор на Банксервиз, ще отпразнува рождения си ден на 25 август.
Петер Харолд, председател на управителните съвети на Ей Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК и техен главен изпълнителен директор, ще приема поздравления от приятели и колеги за рождения си ден на 25 август.

Facebook logo
Бъдете с нас и във