Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на СИБАНК, и Йорданка Фъндъкова, заместник-кмет на София, която отговаря за културата и образованието, участват в комисията, която ще избере най-добрия от проектите в конкурса, обявен от банката и Столичната община, за създаване на скулптура в градинката пред Кристал. Тя ще бъде поставена на мястото на открадната бронзова фигура върху чешмата. В комисията участват също така Вежди Рашидов, Павел Койчев и Георги Лозанов. След приключване на конкурса всички проекти ще бъдат изложени в галерията на СИБАНК.

Финансовият министър Пламен Орешарски ще открие на 28 юли (петък) семинар на тема Структурните фондове - възможности и предизвикателства. Това е първият от поредицата семинари, които министерството организира на регионално ниво с цел да бъдат разяснени най-новите тенденции в европейската регионална политика и последните решения, свързани с усвояването на средствата от структурните и Кохезионния фондове, както и новите изисквания на Европейската комисия (ЕК) за политиката на сближаване и финансовата перспектива до 2013 година. На семинара ще бъдат връчени наградите на победителите в конкурса на МФ на тема: Предизвикателствата пред България за ефективното усвояване на еврофондовете.

Даниел Бутон, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор Сосиете Женерал, обяви, че френската банка, собственик на варненската СЖ Експресбанк, е получила два приза за най-добра банка и за най-добра кредитна институция във Франция за 2006 г. от престижното финансово списание Юромъни. Сосиете Женерал е постигнала двоен ръст през последните шест години, както и висока печалба и оперативни приходи, комбинирани със строгост при управлението на риска. Тя работи в 76 страни по света.

Каталин Крецу, вицепрезидент на международната картова организация Виза Интернешънъл, обяви резултатите от проучването на американското списание Рийдърс Дайджест, което избра Виза за най-благонадеждна марка кредитна карта за 2006 г. след допитване до читателите си в 13 европейски държави. Въпреки че България и Румъния не са представени в изследването, рязкото увеличение в използването на картите Виза в двете страни, показва, че пазарът все повече разпознава сигурността и удобството им.

РОЖДЕНИЦИ
Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на Обединена българска банка, ще почерпи близки, колеги и приятели за юбилея си на 26 юли.
Емил Иванов, представляващ Юнионгруп в НС на МКБ Юнионбанк ще отпразнува рождения си ден сред близки и приятели на 26 юли.
Йордан Скорчев, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, ще приема поздравления по случай рождения си ден на 28 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във