Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Управителят на БНБ Иван Искров посети на 14 юли Централната банка на Гърция по покана на нейния гуверньор Николаус Гарганас. Същия ден Искров изнесе в Атина лекция пред гръцката финансова общност на тема: Българската икономика по пътя към членството в Европейския съюз и Икономическия и паричен съюз.

Цветелина Бориславова, председател на надзорния съвет на СИБАНК, бе удостоена с честа да стане почетен консул на Исландия в София. Тя ще замени на този пост Кирко Кирков. Бориславова е вторият банкер, който защитава интересите на чужда държава в България. От години насам председателят на управителния съвет на БУЛБАНК Левон Хампарцумян е почетен консул на Канада в столицата ни.

Петър Андронов, главен директор на управление Банков надзор, през седмицата участва в редовната среща на Комитета на европейските банкови надзорни институции, която се проведе в Рим. На нея бяха обсъдени методиките, които надзорните институции в страните от ЕС прилагат за контрол върху дейността на банките.

Заместник-министърът на финансите Любомир Дацов участва в заседанието на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси - ЕКОФИН, на 14 юли в Брюксел, на което бе приет на първо четене бюджета на ЕС за 2007 година. В него се предвиждат приходи от 126.82 млрд. евро и разходи за 116.42 млрд. евро.

Стилиян Вътев, главен изпълнителен директор на ОББ, присъства през уикенда на концерта на митичната рокгрупа Ролинг Стоунс във Виена.

Ваня Василева, бивш изпълнителен директор на Общинска банка и настоящ мениджър на рейтинговата агенция Глобъл Рейтингс, ще връчи на 17 юли сертификатите на седем общини за присъден им дългосрочен и краткосрочен кредитен рейтинг.

Станислав Танушев, изпълнителен директор на Ейч Ви Би Хеброс Лизинг, обяви, че дружеството се включва в националната благотворителна кампания за възстановяване на Боянската църква. Историята показва, че последната част на църквата е издигната с дарения от местното население през ХIХ век. Отговорност на днешната общественост е да запази тази традиция и да уважи усилията на нашите предшественици, коментира Станислав Танушев

Рожденици
Дамян Дамянов, изпълнителен директор на представителството на Дексиа Комунал Кредитбанк, ще отпразнува рождения си ден на 16 юли.
Ася Аксентиева, председател на УС на застрахователната компания ЛЕВ ИНС, празнува рождения си ден на 15 юли.
Константин Велев, заместник главен изпълнителен директор на ЗК Орел, ще почерпи за рождения си ден на 16 юли.
Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на Интерамерикан България ЗАД, ще бъде поздравен по случай рождения си ден от близки, колеги и приятели на 17 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във