Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Управителят на БНБ Иван Искров и министърът на финансите Пламен Орешарски утвърдиха списък на финансовите институции, одобрени за първични дилъри на ДЦК за периода от 1 юли до 31 декември 2006 година. Списъкът е публикуван на ИНТЕРНЕТ страницата на Министерство на финансите. В него влизат 25 финансови институции. От тях 22 са банки, а три са инвестиционни посредници.

Мая Георгиева и Матю Матеев, изпълнителни директори на Първа инвестиционна банка, подписаха кредитно споразумение за 20 млн. евро с френската банкова група Калион (CALYON). С парите, получени по него ПИБ, ще финансира български фирми, които доставят стоки, услуги, съоръжения и технологии от Австрия, Франция, Германия, Италия, Холандия, Чешка Република, Полша и Унгария. Минималният размер на заемите ще е 500 хил. евро, срокът за погасяването им няма да е по-голям пет години.

Момчил Андреев, председател на УС на Райфайзенбанк (България), съобщи, че кредитната институция е водещ мениджър на емисията корпоративни облигации, издадени от Банка Запад-Изток. Общата номинална стойност на ценните книжа е 5 млн. евро, срокът им за погасяване е три години, а лихвата по тях е равна на шестмесечния европейски междубанков лихвен процент Юрибор плюс надбавка от 0.75 процента.

Румяна Тодорова получи от управление Банков надзор сертификат за член на управителния съвет и изпълнителен директор на ПроКредит банк (България).

Левон Хампарцумян, председател на УС на БУЛБАНК, и Петер Харолд, председател на УС на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, ще открият на 14 и 15 май във Варна регатата за килови яхти, които ще се състезават за националната купа на УниКредит. Трите български кредитни институции са собственост на италианската група и до края на 2007 г. ще се обединят, като новата структура ще носи името БУЛБАНК.

Виолина Маринова, председател на УС на Банка ДСК, и Христо Кацанис, изпълнителен директор на ОББ, приеха наградите Банка на годината, с които в.Пари удостои двете институции на специална церемония на 5 юли в Гранд хотел София.

Рожденици
Надежда Вънтова, член на съвета на директорите на застрахователна компания Витоша-Живот, ще отпразнува рождения си ден на 8 юли.
Тихомир Атанасов, прокурист на ЦКБ, ще приема поздравления за рождения си ден на 11 юли.
Валери Алексиев изпълнителен директор на ДЗИ - пенсионно осигуряване, ще почерпи приятели и колеги за рожденния си ден на 12 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във