Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Мандатът на постоянния представител на МВФ у нас Джеймс Роуф приключва в края на септември, когато той ще отпътува от България. След него в страната ни няма да пребивава друг представител на Фонда. Международната финансова институция е определила за нас и за Румъния да отговаря Хуан-Хосе Фернандес Ансола. Неговият офис ще бъде в Букурещ, но поне един път месечно той ще идва в България. Офисът на МВФ в София няма да бъде закриван и ще се управлява от Божил Костов, който ще е на пряко подчинение на Ансола.

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще ръководи българската делегация по време на годишната среща на МВФ и Световната банка, която ще се проведе на 19 и 20 септември в Сингапур. Това реши Министерският съвет по време на заседанието си на 29 юни.

Маргарита Голева, управляващ съдружник на КПМГ България, потвърди новината, че компанията за пореден път е спечелила конкурса за одит на БНБ. По този начин вече дванадесета година КПМГ България проверява и заверява балансите и отчетите на емисионната ни институция по международните стандарти. В работата през тази година ще се включи и Карл Лемницер от КПМГ във Франкфурт, който отговаря и за одита на Европейската централна банка.

Бойко Атанасов е новият директор на Териториална дирекция (ТД) на Националната агенция по приходите в София. Той работи в системата на приходната администрация от 1996 г., а през 2000 г. е назначен за заместник-директор на столичната териториална данъчна дирекция. Бил е и ръководител на проекта за преструктуриране и оптимизиране на дейностите на Териториалната дирекция на НАП София.

Футболистът Валери Божинов направи дарение на децата от дома в с. Дрен, като преведе парите през системата за ИНТЕРНЕТ банкиране на Райфайзенбанк (България). Банката предлага услугата Райфайзен онлайн, която осигурява възможност на клиентите за бърз и сигурен достъп до личните и фирмените им сметки по всяко време и от всяка точка на света.

Рожденици
Димитър Ананиев началник на дирекция Правна на БНБ, ще отбележи рождения си ден на 1 юли.
Матьо Матеев, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, ще отпразнува рождения си ден на 2 юли.
Кирил Ананиев, заместник-министър на финансите, ще приема поздравления от роднини и приятели за рождения си ден на 2 юли.

Facebook logo
Бъдете с нас и във