Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТРЕЗОР

Със заповед на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите (НАП) Мария Мургина на 23 юни Бойко Атанасов беше назначен за директор на Териториална дирекция на НАП София-град. Досега той бе заместник-директор на столичната дирекция.

Емилия Царева от 21 юни 2006 г. е освободена от длъжността изпълнителен директор на ПроКредит Банк в България и започва работа в Молдова на поста председател на управителния съвет и изпълнителен директор на местната ПроКредит Банк. Мястото на Царева в България ще заеме Марияна Петкова, досегашен ръководител на отдел Счетоводство и отчетност.

Райфайзенбанк (България) и Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) подписаха рамково споразумение за финансиране на малки и средни предприятия в България. Според клаузите в него Райфайзенбанк (България) ще получи от БРСЕ кредитна линия в размер на 20 млн. евро.

От тази седмица с дебитните карти Виза Електрон на Първа инвестиционна банка могат да се извършват плащания в международни сайтове. Плащането се осъществява, като се въведе номерът на картата, датата на валидност и CVV (Card Verification Value) код (в случаите, когато сайтът го изисква). По изключение на някои сайтове би могло да бъде поискана и друга информация. От 16 юни 2006 г. на гърба на картите Виза Електрон, издавани от ПИБ, се отпечатва и CVV код (3 цифров уникален код).

Ейч Ви Би Банк Биохим и ХЕБРОСБАНК пускат специализиран пакет от продукти и услуги за малки и средни предприятия Бизнес Оптимум. Пакетът дава възможност на корпоративните клиенти да ползват всички услуги на двете банки, но таксите и комисионите по тях ще бъдат с 50% по-ниски от тези, които плащат в момента.

Пощенска банка вече приема плащания на абонатите на услугата Бизнес Орбифон във всички свои клонове в страната. Услугата предлага на средните и малките фирми в България спестяване на близо 30% от цената на разговорите им в страната и чужбина.

На 29 юни 2006 г. eдна от най-успешно развиващите се компании в България - Феста Холдинг АД, която е собственик на ИНВЕСТБАНК, ще отпразнува своята 15-годишнина. Събитието ще бъде отбелязано с грандиозен коктейл и празнична програма. Ще се проведе изложба и търг на картини - благотворителна акция за подпомагане на ученици в неравностойно положение от Национално училище по изящни изкуства Илия Петров, град София. Новата перла в короната на туристическия бизнес - хотел Феста Барсело в София, се готви да посрещне многобройните гости от елита на политиката, бизнеса, изкуството, партньори, колеги и приятели.

Facebook logo
Бъдете с нас и във