Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Финансовият министър Пламен Орешарски участва на 7 юни в заседанието на борда на управителите на Европейската инвестиционна банка в Люксембург. В него влизат финансовите министри на всички държави членки на ЕС. Бордът прие годишния отчет за дейността на банката през 2005 година. Същия ден по-късно Пламен Орешарски присъства на заседанието на съвета на финансовите министри на ЕС - ЕКОФИН, на което бяха обсъдени някои въпроси на единната политика на Евросъюза по отношение на облагането с ДДС.
Георгиос Кацарос получи от управление Банков надзор на БНБ сертификат за член на съвет на директорите на Пощенска банка.
Йохан Щробъл бе избран от общото събрание на ХЕБРОСБАНК за член на надзорния й съвет. Той ще замени на този пост Йозеф Дурегер. Щробъл е главен финансов директор на Банк Аустрия, която е собственик на ХЕБРОСБАНК и на Ейч Ви Би Банк Биохим.
Васил Киров, директор на агенция Финансово разузнаване към Министерството на финансите се срещна на 8 юни 2006 г. с председателя на Държавната комисия по хазарта Димитър Терзиев и договори с него програма за извършване на съвместни проверки на казината и игралните зали. Те ще трябва да установят дали се спазват изискванията на Закона за мерките срещу изпиране на пари и Закона за хазарта. Служителите на двете агенции ще обърнат специално внимание на проследяването на финансовите потоци в хазартния бизнес.
Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, съобщи за в.БАНКЕРЪ, че българската институция е удължила кредитното си споразумение за 20 млн. евро с най-голямата белгийска банка Фортис. С получената от нея кредитна линия ПИБ финансира българските фирми при внос на машини, съоръжения и технологии от Австрия, Белгия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Италия, Норвегия, Португалия, Испания, Швеция и Швейцария. Търговските договори трябва да са гарантирани от Агенцията за застраховане на експортните кредити, а минималният им размер е 400 хил. евро.
Петър Драмов, завеждащ сектор Управление на активите и пасивите в БУЛБАНК, бе дарен със син от съпругата си Илиана, която е счетоводител в СИБАНК. Тъй като и двамата родители са неразривно свързани с банковата професия, малкият наследник на фамилията Драмови е кръстен Никола, на името на светеца - покровител на банкерите.
Рожденици
Стоян Динчийски, изпълнителен директор на БАКБ, ще отпразнува рождения си ден на 11 юни.
Стоян Александров, бивш финансов министър и ексшеф на ЦКБ, а в момента председател на съвета на директорите на Елкабел, ще почерпи за рождения си ден на 14 юни.
Евелина Георгиева, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), ще приема поздравления от приятели и колеги на 14 юни.
Атанас Табов, председател на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи, ще празнува рождения си ден на 15 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във