Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Мая Георгиева, изпълнителен директор на ПИБ, съобщи, че българската кредитна институция е сключила с Ваковия банк (Wachovia Bank), четвъртата по големина банка в САЩ, договор, според който ще получи от нея двугодишен кредит от 10 млн. евро. Парите ще бъдат използвани за финансиране на сделки за износ на български стоки или за внос на суровини, материали, машини, съоръжения и технологии от САЩ за България.

Дамян Дамянов стана изпълнителен директор на представителството на европейската банка Дексиа Комуналкредит. То ще проучва възможностите за финансиране предимно на общински проекти у нас - дейност, в която Дексиа Комуналкредит е специализирана. Дамянов е бил изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България) и на ИНВЕСТБАНК.

Драгомир Великов е новият директор на направлението за инвестиционно банкиране в Пощенска банка. Той ще работи с И Еф Джи Телесис Файнанс - звеното на гръцката Юробанк за инвестиционно банкиране, както и ще си сътрудничи тясно с управления Ликвидност и Корпоративно банкиране в кредитната институция. През последните години Драгомир Великов е работил в инвестиционния посредник Елана и в Райфайзенбанк (България). Бил е изпълнителен директор на Райфайзен Асет Мениджмънт и началник на отдел Инвестиционно банкиране в самата Райфайзенбанк (България).

Заместник-министърът на финансите Георги Кадиев бе шеф на делегацията на финансовото ведомство, която посети през седмицата Лондон по покана на британското външно министерство. На срещите бяха обсъдени въпроси, свързани с борбата с корупцията и със заплахите, които създава организираната престъпност за държавните финанси. Българската делегация се запозна с работата на новосъздадената в кралството Агенция за борба с организираната престъпност.

Марияна Петкова е новият член на управителния съвет и изпълнителен директор на ПроКредит Банк (България).

Рожденици:
Добромир Гущеров, основоположник на застрахователна компания Орел, а в момента депутат в 40-то Народно събрание, отпразнува на 3 юни рождения си ден.
Максим Сираков, първи изпълнителен вицепрезидент на Алианц България Холдинг, чества сред приятели, колеги и заедно със семейството си рождения си ден на 4 юни.
Людмил Гачев, изпълнителен директор на ХЕБРОСБАНК, ще приема поздравления от приятели и колеги за рождения си ден на 9 юни.

Facebook logo
Бъдете с нас и във