Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще открие на 29 май в хотел Кемпински Зографски форум на тема Публично-частното партньорство в България. Участие в него ще вземат Рууд Ван Енк - ръководител на отдел ФАР и ИСПА към Делегация на Европейската комисия у нас, и Данте Бранди - първи секретар на посолството на Италия в България.
Петер Харолд, председател на управителните съвети и главен изпълнителен директор на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК е назначен и за заместник-председател на управителния съвет и главен оперативен директор на БУЛБАНК. Харолд ще ръководи дирекциите Човешки ресурси, Администрация и логистика, Информационни технологии, Парични и капиталови пазари, Организация и Планиране и контрол в БУЛБАНК. Назначението му е част от процеса на обединяване между трите български кредитни институции, които са контролирани от италианската УниКредито.
Андреа Казини, който в момента е заместник-председател на УС и главен оперативен директор на БУЛБАНК, е назначен за заместник-председател на управителния съвет на Ейч Ви Би банк Биохим и главен бизнес директор на двете кредитни институции. Под негово ръководство преминават дирекциите Корпоративно банкиране, Банкиране на дребно, Международни пазари и Международни компании. След сливането на БУЛБАНК, Ейч Ви Би Банк Биохим и ХЕБРОСБАНК Казини ще бъде заместник генерален мениджър и ще ръководи бизнес дирекциите на новата обединена кредитна институция.
Левон Хампарцумян, председател на УС на АТБ и на УС на БУЛБАНК, ще води в понеделник заседанието на управителния съвет на Асоциацията, на което ще бъдат обсъдени предстоящите промени в Закона за гарантиране на влоговете в банките. Те предвиждат размера на гаранцията по депозити на граждани и фирми да бъде увеличен от 25 хил. лв. на 39.9 хил.лева. След увеличението на гарантирания банков влог у нас той ще се изравни с този в ЕС, където е 20 хил. евро.
Рожденици
Даниела Конова, председател на УС на Асоциацията на българските застрахователи на съвета на директорите на Орел - Г - Холдинг и на съвета на директорите на ЗК Орел Живот ще приема поздравления за рождения си ден на 31 май.
Елена Делчева, изпълнителен директор на ТЕКСИМБАНК ще отпразнува рождения си ден на 31 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във