Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Управителят на БНБ Иван Искров се срещна през седмицата с еврокомисаря, отговарящ за икономическите и парични въпроси Хоакин Алмуния, който бе на посещение в София. По време на разговорите между двамата бе обсъдено развитието на българската икономика. Разгледани са въпроси от сферата на валутно-финансовата интеграция на България в ЕС, както и темата за влизането на държавата ни във валутния механизъм ERM II за въвеждане на еврото като единно платежно средство у нас.
Александър Урумов е новият началник на дирекция Връзки с обществеността на БНБ. Той е завършил българска филология и е работил в информационния отдел на Министерството на отбраната. Вестник БАНКЕРЪ му пожелава успешно и бързо навлизане в сферата на централното банкиране.
Даниела Бобева, началник на управление Международни отношения и европейска интеграция на БНБ, ще я представлява по време на годишната среща на Европейската банка за възстановяване и развитие, която се провежда през уикенда в Лондон.
Момчил Андреев, председател управителния съвет на Райфайзенбанк (България) и на надзорния съвет на Райфайзен Асет Мениджмънт (България), съобщи, че балансираният фонд на управляващото дружество е вече номер едно на българския пазар. Средствата, инвестирани в негови ценни книжа, надхвърлят 5.3 млн. лева.
Пиерджорджо Прадели е новият член на съвета на директорите на Пощенска банка. Той генерален директор на управлението за международни отношение на гръцката Юробанк, която притежава 98% от капитала на Пощенска банка
Емилия Царева, изпълнителен директор на ПроКредит Банк, откри национална информационна кампания Аз спестявам. Спестявай и ти! Целта й е да повиши спестовната култура на българите и да разясни ползите от банковите услуги в тази област.
Левон Хампарцумян, председател на управителния съвет и главен изпълнителен директор на БУЛБАНК, участва на 19 май на срещата на ръководителите на държавите от Централна Европа във Варна. На нея присъстваха президента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Жан Люмиер, главният икономически директор на корпорацията Даймлер - Крайслер Петер-Рюдигер Пуф, както и представители на чуждестранни инвеститори като ЧЕЗ, Фрапорт и други.
Рожденици
Златозар Сурлеков, член на надзорния съвет на Корпоративна банка, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 23 май.
Искренна Макариева, прокурист на клона гръцката Алфа банк в София, ще отпразнува рождения си ден на 27 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във