Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Атанасиос Куцопулос, главен изпълнителен директор на Банка Пиреос България, обяви, че тя е завършила 2005 г. с 64% ръст на активите и печалба от 16.3 млн. лева. Според него 2005 г. е била много успешна за дейността на банката в България, защото бе приключена сделката по закупуването на ЕВРОБАНК, създадени са две нови лизингови дружества - Пиреос Лизинг - България и Пиреос Авто-лизинг - България, които към декември 2005 г. вече са финансирали сделки за 44 млн. лева. Амбициите на банката за 2006 г. са да увеличи пазарния си дял както в корпоративния сегмент, така и в банкирането на дребно.
Херберт Степич, председател на надзорния съвет на Райфайзен Интернешънъл Банк-Холдинг - австрийския холдинг, който притежава всички дъщерни институции на Райфайзенбанк в чужбина, обяви, че печалбата на австрийската холдингова структура за първите три месеца на 2006 г. преди данъчно облагане е 194 млн. евро. Банкирането на дребно отбелязва значително по-голяма печалба преди данъчно облагане - с 84%, до 51 млн. евро.
Янис Гавалас е новият началник на управление Потребителско кредитиране в Пощенска банка. Той има богат опит в банкирането на дребно. Завършва Право в Атинския университет, но още като студент работи в банковата сфера. Професионалният си опит Янис Гавалас натрупва във финансови институция като Национална Банка на Гърция, Ей Би Ен АМРО Банк, ХИОСБАНК, Новабанк и Егнатия банк. Той оценява конкуренцията на българския финансов пазар като много динамична, което прави работата му тук особено интересна.
Пер Фишер, вицепрезидент в Комерцбанк, и Константин Торгов от лондонския офис на ЕБВР са новите членове на надзорния съвет на ПроКредит банк, в която двете институции са акционери. Фишер ще замени досегашния представител на германската банка Хелмут Тьолнер, а Константин Торгов ще заеме мястото на Джудит Брандсма. Фишер има двадесетгодишен опит в системата на Комерцбанк. Понастоящем отговаря за развитието на финансовата институция в Централна и Източна Европа, балтийските страни и Монголия. Константин Торгов е ръководител направление Малък и среден бизнес в ЕБВР.
Рожденици
Георги Момчилов, изпълнителен директор на банка Алианц България, ще приема поздравления за рождения си ден на 13 май.
Теменуга Матракчиева, член на надзорния съвет на банка Алианц България, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 15 май.
Райко Карагьозов, началник на дирекция Банкиране на дребно на Общинска банка, ще приема поздравления за рождения си ден на 19 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във