Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Министърът на финансите Пламен Орешарски бе на еднодневно посещение в Брюксел, Белгия, на 5 май 2006 г., където взе участие в работното заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси - ЕКОФИН. В рамките на сесията Пламен Орешарски представи предприсъединителната икономическа програма на България. Финансовите министри от ЕС обсъдиха приноса на ЕКОФИН във връзка с подготовката на предстоящата работна среща на високо равнище на Европейския съвет на 15-16-и юни 2006 година. По време на заседанието Европейската комисия представи пред членовете на Съвета предварителния проект на общия бюджет за 2007 г., както и Плана за действие на ЕК по отношение на Интегрираната рамка за вътрешен контрол.
Банков надзор издаде сертификат за квалификация и професионален опит в банковото дело на Михаил Ираклис Колакидес, Георгиос Сотириос Папайоану, Георгиос Маркос Мантакас, Спиридон Атанасиос Папаспиру, Йоанис Георгиос Кириакопулос и Василики Апостолос Камбел за членове на съвета на директорите и на Емил Ангелов Ангелов и Атанасиос Аристидис Куцопулос - за членове на съвета на директорите и изпълнителни директори на Банка Пиреос България.
Вернер Кречмер (42) и Андреа Монета (41) са новите членове на управителния съвет на Банк Аустрия Кредитанщалт (BA-CA). Андреа Монета, който е председател на Надзорния съвет на БУЛБАНК, ще отговаря за бизнеса в Централна и Източна Европа.
Бизнесът в Австрия е разделен на три направления - банкиране на дребно, корпоративни клиенти и частно банкиране и управление на активите, за които ще отговарят Вилибалд Чернко, Регина Прехофер и Вернер Кречмер. Като член на управителния съвет Регина Прехофер поема и управлението на лизинга на Уни Кредит Груп, който е вторият най-голям лизингодател в Европа с обеми от 20.5 млрд. евро.
Георги Момчилов, прокурист на ТБ Алианц България, съобщи, че банката предлага ипотечни бизнескредити, предназначени за фирми, които желаят да инвестират в закупуване и ремонт на съществуващи офисни, административни или търговски площи. Банката предлага възможност за възстановяване на ДДС и признаване на амортизацията като разход при директна покупка на недвижим имот. Максималният размер на кредита е 250 хил. евро, но не повече от 70% от оценката на пазарната стойност на закупувания и ипотекиран недвижим имот, определена от лицензиран оценител на банката. Годишната лихва по него е 8.5%, базирана на LIBOR + надбавка.
Муравей Радев,бивш министър на финансите в правителството на Иван Костов, ще отпразнува рождения си ден на 6 май.
Марио костов, председател на управителния съвет на ЗАД Булстрад Живот, ще черпи за рождения си ден на 7 май.
Джонатан Хартфилд, изпълнителен директор на Първа инвестиционна банка, ще приема поздравления от колеги и приятели за рождения си ден на 10 май.
Владимир Чимов, началник на отдел Правен и регулативен в ИНГ Банк, ще събере приятели за рождения си ден на 12 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във