Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТРЕЗОР

Общото събрание на БУЛБАНК, което ще се проведе на 20 април, ще вземе решение част от печалбата й за 2005 г., чийто общ размер е 94.5 млн. лв., да бъде раздадена като дивидент. Конкретният размер ще стане ясен на 20 април, но по традиция от три-четири години насам БУЛБАНК разпределя между 30 и 40% от положителния си финансов резултат между своите акционери. Общото събрание ще гласува и промени в надзорния съвет.

Печалбата на Райфайзенбанк (България) за 2005 г. е 44.54 млн. лв., съобщиха от кредитната институция. В сравнение с 2004 г. финансовият й резултат след облагане с данъци е нараснал с 82.12 процента. През 2005 г. активите на банката са се увеличили с 40.03% и са достигнали 2.808 млрд. лева. В края на 2005 г. предоставените заеми са достигнали 1.41 млрд. лв. - с 39.99% повече в сравнение с 2004 година.

От 17 април централният офис на ЮНИОНБАНК ще се помещава в новата сграда на бул.Тотлебен 30-32 срещу института Пирогов. До края на месеца в сградата ще бъде открит и клон на банката, който ще предлага всички нейни продукти и услуги.

Всички настоящи и бъдещи притежатели на издаваната от Пощенска банка кредитна карта Американ Експрес имат шанс да спечелят билет за концерт от световното турне на легендарната група Ролинг Стоунс. Всяка покупка с Американ Експрес и всяко одобрено от Пощенска банка заявление за издаване на кредитната карта, направени между 10 април и 11 юни, ще участват в специална лотария. Тя ще излъчи четирима победители, които ще получат по два билета за концерти на групата в Мадрид или в Атина, както и самолетни билети и ваучери за настаняване.

Международният картов оператор ВИЗА сключи на 10 април стратегическо дългосрочно споразумение с ФИФА. ВИЗА ще стане партньор на ФИФА със световни права върху широкия диапазон от дейности на международната футболна асоциация, включително и Световния шампионат по футбол за мъже и за жени.

Съставът на НЕК спечели 17-ия междубанков турнир по минифутбол, организиран от ФК Виктория с медийното партньорство на в. БАНКЕРЪ. Другият главен претендент за купата на спонсора Вандерко - тимът на БНБ, остана втори след неочаквано поражение с 1:2 от футболистите на Райфайзенбанк (България). Голмайстор на турнира стана Борислав Пантев от НЕК с шест попадения. За най-добър вратар бе определен Атанас Георгиев от БНБ, за най-полезен състезател - Димитър Христов от ИНГ Банк, а за най-добър мениджър - Ангел Веселинов (Печатница на БНБ). Специалната награда за феърплей получи Владислав Кайзеров от екипа на Райфайзенбанк (България).

Facebook logo
Бъдете с нас и във