Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Васил Борисов Тренев получи сертификат от БНБ, който му дава право да изпълнява длъжността изпълнителен директор на Общинска банка. Той бе шеф на информационните технологии в Насърчителна банка, а във финансовите среди се говори, че е близък със заместник-шефа на надзорния съвет на банката Никифор Вангелов, който е зет на Христо Ковачки. Фирмите на Ковачки притежават блокираща квота в капитала на Общинска банка.

Момчил Андреев, председател на УС на Райфайзенбанк (България), бе на двудневна визита в Австрия. Той участва в редовната среща на шефовете на дъщерните кредитни институции на Райфайзен Инвестмънт Холдингс, която се провежда в курорта Китцбюл.

Виолина Маринова, председател на управителния съвет на Банка ДСК, е в Будапеща на среща на шефовете на дъщерните институции на унгарската банкова група ОТР с ръководството й. На тях се обсъждат резултатите на дъщерните институции, решенията, които ще се вземат на годишните им общи събрания, и целите им до края на текущата година.

Финансовият министър Пламен Орешарски категорично отхвърли всички претенции на бизнеса за въвеждане на по-ниска ставка по ДДС върху туристическите услуги. Пред участниците на организираната от сп. Економист в София кръгла маса той заяви, че във всички държави от ЕС туристическите услуги се облагат с основната ставка по ДДС. Изключение, според министъра правят хотелиерските услуги, за които има различен подход в различните държави от ЕС.

Красимир Ангарски, главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк, заяви, че кредитната институция сваля лихвите по потребителските заеми с 2% - от 13.75 на 11.75% годишно. Специално за държавните служители лихвата по тези кредити намалява с 3.45% - от 10.95 на 7.5% годишно, а за медицинските работници тя пада с 2.45 % - от 10.95% на 8.50% годишно.

Рожденици
Управителят на БНБ Иван Искров ще отпразнува рождения си ден на 26 март (неделя).
Радка Минева, член на надзорния съвет на Първа инвестиционна банка (и съпруга на един от основните акционери на банката Цеко Минев), ще почерпи приятели за рождения си ден на 30 март.
Калинка Кирова, член на управителния съвет на БУЛБАНК, ще приема поздравления за рождения си ден на 30 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във