Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Финансовият министър Пламен Орешарски ще ръководи българската делегация на петнадесетата годишна среща на съвета на гуверньорите на ЕБВР, която ще се проведе на 21 и 22 май в Лондон. От страна на БНБ в делегацията ще участва началникът на дирекция Международни отношения и европейска интеграция Даниела Бобева.
Емилия Миланова, подуправител на БНБ и шеф на управление Банков надзор, издаде разрешение на унгарската МКБ Банк, Будапеща, да придобие обикновени акции с право на глас, представляващи 60% от капитала на ТБ Юнионбанк .
Патрик Бътлър, член на УС на Райфайзен Централбанк, Австрия обяви, че кредитната институция и дъщерните й банки са определени от списание Глобъл Файненс (Global Finance) за Най-добра банка в управлението на активи и кеш-мениджмънт в Централна и Източна Европа. Групата Райфайзен спечели пет награди от общо седем категории за региона: Най-добра банка в областта на Кеш мениджмънта; Най-добра банка по показател ликвидност; Най-добра банка в предлагането на фондове Паричен пазар; Най-добра банка в управлението на риска и Най-добра банка в разплащанията.
Веселин Рашков е включен с решение на КФН в списъка на лицата, които могат да бъдат синдици на застрахователно дружество.
Николай Генчев Иванов е новият изпълнителен член на УС на ЗПД ВИТОША.
Рожденици
Алиосман Имамов, заместник-председател на парламентарната Комисия по бюджет и финанси, ще отпразнува рождения си ден на 20 март.
Красимир Жилов, изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 22 март.
Диана Младенова, председател на УС на ДЗИ Банк, ще приема поздравления за рождения си ден на 22 март.
Милен Велчев, бивш финансов министър в правителството на Симеон Сакскобургготски, а сега заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси, ще навърши 40 години на 24 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във