Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Пламен Орешарски се срещна на 2 март в Брюксел с еврокомисаря, отговарящ за вътрешния пазар Чарли Макриви и с директора на Генерална дирекция Разширяване Майкъл Лий. По време на разговорите финансовият ни министър увери представителите на ЕК, че България прилага всички необходими мерки, за да не се породят съмнения относно макроикономическата стабилност на страната. Мерките на българското правителство в областта на застраховката Гражданска отговорност и защитата на интелектуалната собственост са били оценени високо от страна на ЕК.
Павел Езекиев съобщи, че ще поеме ръководството на офиса на Дойче Банк, който ще бъде открит през април в София. Езекиев направи това съобщение на пресконференцията на 6 март, на която бе представен неговият заместник на длъжността директор на Българската агенция за инвестиции Стоян Сталев.
Ернст Махарт е новият главен изпълнителен директор на Ейч Ви Би Лизинг. Той става и член на управителния съвет на Хеброс Лизинг, чийто главен изпълнителен директор е Станислав Танушев. На тези позиции Ернст Махарт наследява Хорст Ебхарт. Преди идването си в България Махарт ръководи три години финансовата дирекция на Банк Аустрия Кредитанщалт Лизинг Груп във Виена. Четиридесет и две годишният Ернст Махарт работи в групата от 1996 г., започвайки в сферата на лизинга на движимо имущество и структурно финансиране, след което до 2003 г. оглавява дирекцията за управление на риска, финансов контрол, финансов инженеринг и управление на ликвидността. Има магистърска степен по право от Виенския университет.
Димана Ранкова, заместник-председател на Комисията за финансов надзор (КФН) и шеф на управление Надзор на инвестиционната дейност, издаде частично одобрение на промените в правилника на Българска фондова борса - София (БФБ). С тях се урежда възможността за стабилизиране на цената на новорегистрирана емисия ценни книжа, за да бъде предотвратено рязкото й спадане вследствие на повишено спекулативно предлагане.
Рожденици
Владимир Пенчев, член на УС на СИБАНК, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 14 март.
Росица Тошева, заместник-председател на УС на Интернешънъл Асетс Банк, ще отпразнува рождения си ден на 15 март.

Facebook logo
Бъдете с нас и във