Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Финансовият министър Пламен Орешарски прие на 15 февруари делегация на албанското финансово министерство, водена от колегата му Ридван Боде. На срещата присъстваха заместник-министърът на финансите на Албания Флорйон Мима, както и главни директори от Министерство на финансите, отговарящи за митници, данъци, държавно съкровище и бюджет. От разговорите стана ясно, че Албания предстои да подпише с Европейската комисия споразумение за асоциирано членство в ЕС.
Председателят на Пощенска банка Антъни Хасиотис смята, че медиите неправилно са разбрали и цитирали изказването му относно мерките на БНБ за ограничаване на кредитите. През седмицата в някои всекидневници се появиха негови цитати, в които Хасиотис остро критикува рестриктивната политика на Централната банка. На 16 февруари в Пловдив шефът на Пощенска банка проведе задълбочен разговор с подуправителя на БНБ Емилия Миланова, по време на който двамата са коментирали влиянието на мерките на Централната банка върху развитието на кредитните институции.
Димитриос Зомас, съветник по търговско-икономическите въпроси на посолството на Гърция у нас, обяви, че гръцките банки в България управляват активи от 6.52 млрд. лв., или 19.8% от общия размер на балансовото число на финансово-кредитната ни система. Заемите, които те са дали на домакинства, фирми и нефинансовия сектор у нас, са 24.1% от всички отпуснати през 2005 г. кредити.
Момчил Андреев, председател на УС на Райфайзенбанк (България) съобщи, че управляващото дружество Райфайзен Асет Мениджмънт (България) е получило от Комисията за финансов надзор разрешение за организиране на четири взаимни фонда. Това са Райфайзен (България) Фонд Паричен Пазар, Райфайзен (България) Фонд Облигации, Райфайзен (България) Фонд Акции и Райфайзен (България) Фонд Балансиран Фонд.
Рожденици
Христо Бабев, член на управителния съвет на банка Алианц България, ще отпразнува рождения си ден на 12 февруари.
Надежда Михайлова, член на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 21 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във