Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев и заместник-министърът на икономиката Нина Радева ще са новите членове на надзорния съвет на Насърчителна банка. Това реши проведеното на 2 февруари общо събрание на кредитната институция, 99.995% от капитала на която е собственост на Министерството на финансите. Двамата заместник-министри ще заемат местата на досегашните надзорници Димитър Хаджиниколов и Илия Лингорски.
Ананд Сет, директор на Световната банка за България, Румъния и Хърватия, и Росалинда Кинтания, главен икономист в банката, ще представят на 6 февруари в Министерския съвет доклада на Световната банка за България, наречен Меморандум за икономиката на страната. В него се прави обстоен анализ на развитието на държавата ни предвид бъдещото й членство в ЕС. Дискусиите по доклада ще се водят от министъра на финансите Пламен Орешарски и от министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
Петер Харолд, председател на управителните съвети на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, ще участва на финансовото изложение, което ще се проведе от 15 до 17 февруари в Пловдив. На него той ще изнесе доклад за предизвикателствата пред българските кредитни институции при влизането на страната ни в ЕС.
Министърът на финансите Пламен Орешарски откри на 3 февруари във Велико Търново национална конференция на тема Финансова децентрализация и административна реформа. В рамките на форума, който се организира от Националната асоциация на председателите на общински съвети, министърът ще връчи годишната награда Общински финансист на 2005 година.
Иван Мавров получи от управление Банков надзор на БНБ сертификат за изпълнителен директор на ИНВЕСТБАНК на 2 февруари. Доскоро Мавров работеше в данъчната администрация и бе един от началниците на дирекции в Националната агенция по приходите.
Габриела Стоянова пое от 1 февруари икономическите изследвания в ИНГ Банк - клон София. Тя има магистърска степен по публична администрация и международно развитие от факултета по държавно управление Дж. Ф. Кенеди на Харвардския университет. Преди това е завършила УНСС - София, специалност Програмиране и планиране на икономически системи. От 1995 до 2001 г. е била служител на Агенцията за икономически анализи и прогнози. След дипломирането си в Харвард Стоянова е работила за проект Пазар на труда на Агенцията за международно развитие на САЩ. В ИНГ Банк тя ще заеме длъжността на Елена Ганева, която замина на работа в САЩ като анализатор в Дженерал Електрик.
снимката е на U/Битпазар/GabrielaING
Рожденици
Румен Сербезов, член на надзорния съвет на Токуда банк, отбеляза шестдесет и петия си рожден ден на 4 февруари.
Илиан Зафиров, изпълнителен директор на Корпоративна банка, отпразнува рождения си ден на 4 февруари.
Димитър Хаджиниколов, член на надзорния съвет на Насърчителна банка, се почерпи с приятели по случай рождения си ден на 5 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във