Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Петър Андронов, главен директор на управление Банков надзор на БНБ, се срещна с представители на унгарската банка МКБ, които го информираха за хода на процедурите по получаване на разрешение от унгарските надзорни органи за покупката на 60% от българската ЮНИОНБАНК. Споразумението за това бе подписано на 21 декември 2005 г., но за да влезе в сила, МКБ трябва да получи благословията първо на унгарския банков надзор, а след това и на БНБ.
Филип Лот, главен изпълнителен директор на SG ЕКСПРЕСБАНК, съобщи, че новото й име ще е Societe Generale Експресбанк. Съчетавайки кирилица и латиница в името на банката, ние искахме едновременно да покажем ясно принадлежността си към международната група, като в същото време съхраним българското лице на банката, обясни главният изпълнителен директор на банката Филип Лот.
Пламен Орешарски се срещна с ръководството на Американската търговска камара у нас. На срещата присъстваха Кенет Лефковиц, президент на Американската търговска камара, Валентин Георгиев, изпълнителен директор, както и търговското аташе и икономическият съветник на Американското посолство в България. Една от обсъжданите теми по време на срещата бе възможността за подписване на споразумение за избягване на двойното данъчно облагане.
Димитър Костов, подуправител на БНБ, заяви за в.БАНКЕРЪ, че повечето кредитни институции в страната имат готовност да започнат тестовете за прилагане на международния код по банковите сметки, който е по-известен със съкращението IBAN. Тестовете ще започнат през март и ако преминат успешно, банковият код ще бъде въведен за всички банкови сметки в страната, без това да се отрази на операциите на клиентите.
Даниела Бобева, началник на дирекция Международни отношения в БНБ, заяви, че специална делегация на Албанската централна банка е пристигнала у нас за обмяна на опит със специалистите от БНБ.
Рожденици
Красимир Ангарски, главен изпълнителен директор на ДЗИ Банк, ще отбележи рождения си ден на 28 януари.
Олег Недялков, председател на надзорния съвет на Доверие-Обединен холдинг, ще отпразнува рождения си ден на 29 януари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във