Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТРЕЗОР 03

Германската Комерцбанк е готова да участва във финансирането на АЕЦ Белене, са заявили нейни представители по време на посещението на Румен Овчаров, министър на икономиката и енергетиката в Мюнхен. На разговорите не е ставало дума за държавни гаранции за синдикирания заем.

Печалбата на ДЗИ Банк за 2005-а е 6 млн. лева. Активите на кредитната институция са надхвърлили 1 млрд. лв. и в сравнение с края на 2004 г. са нараснали с 40 процента.

Пощенска банка подобри условията по депозитния продукт Активни пари. Освен в евро и левове депозитът може да е и в щатски долари. Срокът на новия депозит е една година, а минималната сума за откриване е 1000 лева, 1000 евро или 1000 щатски долара. Увеличението на лихвата за този срок става всеки месец, достигайки 7% в левове в края на годината, 6% в евро и 6.50% в щатски долари. Потребителите получават и безплатно членство за American Express кредитна карта за първите шест месеца.

Финансовият надзор потвърди проспект за вторично публично предлагане на обезпечени корпоративни облигации, издадени от Алианц България Финансиер. Емисията е в размер на 20 млн. евро, разпределени в 20 хил. броя облигации с номинална и емисионна стойност от 1000 евро всяка. Срокът на погасяването им е 36 месеца. По тях ще се начислява фиксирана лихва в размер на 3.7% годишно. Алианц България Финансиер е дъщерно дружество на Алианц България холдинг, част от който е и банка Алианц България.

Със съдействието на Пиреос Евробанк и фирма Директа на 23 януари 2006 г. в столичната галерия Дебют се открива юбилейна изложба Техники върху хартия на художника Николай Панайотов, която ще бъде отворена до 5 февруари.

Facebook logo
Бъдете с нас и във