Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ТРЕЗОР

БНБ съобщава, че няма дефектни столевови банкноти. През седмицата в пресата се появиха сигнали на читатели, че са получили столевки, които търговците и банките отказват да приемат, тъй като са били повредени. Към момента в Националния център за анализ на БНБ не са регистрирани неистински банкноти от 100 лева. В случай на съмнение относно истинността на банкноти и монети е необходимо те да се предават в БНБ или на органите на Министерството на вътрешните работи с цел извършването на експертна оценка.

БУЛБАНК създаде специална организация за зареждане и техническа поддръжка на своите банкомати по време на коледните и новогодишните празници. Сформирани са дежурни екипи, които да обезпечат зареждането на банкоматите на банката с необходимите суми и да отстраняват възникнали технически проблеми.

Опит за палеж на дома на Димитър Тумбев, началник на данъчно подразделение Подуяне към Териториална данъчна дирекция София-град, e бил извършен на 22 декември 2005 г. около 21.15 часа. Данъчният шеф успял да потуши огъня. Инцидентът най-вероятно е свързан със служебните ми задължения, но опитите да ме сплашат няма да успеят. Това е моята работа и ще продължавам да я върша съвестно, независимо от това чии интереси засягам, заяви Димитър Тумбев.

За да предпазят клиентите си, както и всички останали собственици на дебитни и кредитни карти, от потенциални неудобства по време на празниците, експертите на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК препоръчват при теглене на пари от банкомат да се обръща внимание дали машината носи поне един от следните знаци: MasterCard, Cirrus/Maestro, Visa, Visa plus, БОРИКА. Преди да се използва даден банкомат, е добре картодържателят да се огледа наоколо. Ако машината не е на видно място или не е добре осветена, по-добре да се използва друга. Вземете приятел със себе си - особено през нощта! Ако някой чака зад вас, застанете пред екрана на банкомата, за да не се вижда какви операции извършвате. Веднага след като машината подаде заявените от клиента пари, той трябва да вземе картата си, парите и разписката (която да се запази поне известно време).

Международната кредитна агенция Стандарт енд Пуърс повиши кредитния рейтинг на Българо-американска кредитна банка (БАКБ) от BB- на BB. Балансовото число на банката към 30 септември 2005 г. е над 327 млн. лева. Печалбата към същата дата е в размер на 14.7 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във