Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Петер Харолд, председател на управителните съвети на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, обяви, че Европейският финансов център на двете кредитни институции провежда конкурс за избор на фирми и на неправителствени организации от цялата страна, с които съвместно да обслужват клиенти, кандидатстващи по европейски и други международни програми.
Левон Хампарцумян, председател на УС на БУЛБАНК, съобщи, че рейтинговата агенция Стандарт енд Пуърс е дала положителна перспективата на рейтинга на предишната институция. Той е BBB / A-2, и е равен на този на българската държава. Експертите на Стандарт енд Пуърс обясняват, че подобрената перспектива на БУЛБАНК се дължи на положителните тенденции в макроикономическото развитие на страната и на факта, че банката е с най-големия собствен капитал в нашата финансово-кредитна система, което е допълнителна гаранция за стабилността й.
Цветан Василев, председател на надзорния съвет на Корпоративна банка, заяви за в.БАНКЕРЪ, че не се водят преговори за продажбата на мажоритарен дял от нейния капитал независимо от интереса, проявен от чуждестранни институции към банката.
Жан Люк Капа ще е изпълнителният директор на новосъздаденото лизингово дружество на SG ЕКСПРЕСБАНК. То се казва СОЖЕЛИЗ България и ще предлага на граждани и фирми лизинг на машини, съоръжения и технологично оборудване за хранителната, текстилната, дървообработващата и металообработващата промишленост, медицинска апаратура, селскостопанска техника, транспортни средства - товарни автомобили и автобуси, както и специализирана техника по заявка на клиента.
Момчил Андреев, председател на УС на Райфайзенбанк (България), заяви че кредитната институция дарява 15 000 лв. на Българската Коледа, за да стане реалност операцията за присаждане на стволови клетки на 3-годишния Любомир Ивайлов Еленков. Детето се е родило по спешност в осмия месец, след като майката и баща му загиват пред дома си, блъснати от автомобил. Жестокият удар уврежда Любо още в майчината утроба. Тежката диагноза на лекарите е церебрална парализа.
Рожденици
Левон Хампарцумян, председател на УС на БУЛБАНК, ще отпразнува рождения си ден на 26 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във