Банкеръ Weekly

Финансов дневник

ИМЕНА

Атанасиос Петропулос, който се оттегли от длъжността изпълнителен директор на Пощенска банка, ще започне работа в една от най-големите банки в Гърция Алфа Банка. Той ще отговаря за развитието на операциите на кредитната институция в страните от Балканския регион, като специално внимание ще обърне на разширяването й в България.
Ананд Сет, директор на Световната банка за България, обсъди на работна среща с финансовия министър Пламен Орешарски и министъра на икономиката Румен Овчаров новата тригодишна стратегия на международната финансова институция за България. Това ще е третата подред подобна програма за подпомагане на реформите и икономическия растеж в страната.
Нина Ставрева, началник на кабинета на финансовия министър Пламен Орешарски, ще заеме длъжността директор за България в Черноморска банка за търговия и развитие. Неин заместник в ЧБТР ще бъде държавният съкровищник Гергана Беремска.
Петя Димитрова, която в момента е главен финансов директор на Пощенска банка, е назначена за прокурист на кредитната институция. Този избор отговаря изцяло на критериите на нашата банка за енергичен и бързо развиващ се екип. Личните качества на Петя Димитрова са подсилени от богатия и международен опит в областта на финансите. Оценяваме нейния принос в развитието на банката през последните три години, коментира Антъни Хасиотис, главен изпълнителен директор на Пощенска банка.
Изпълнителните директори на ЦКБ Георги Константинов, Лазар Илиев и Виктор Мечкаров са си разпределили отговорностите на Борислав Чиликов, който преди месец се раздели с длъжността си на изпълнителен директор на банката и прекрати трудовите си взаимоотношения с нея. Приятели на Чиликов твърдят, че той има няколко предложения за работа, но все още не споделил кое от тях смята да приеме.
Рожденици
Васил Пиралков, изпълнителен директор на Общинска банка, ще отпразнува рождения си ден на 10 декември.
Петър Славов, изпълнителен директор на ПроКредит Банк, ще приема поздравления от приятели и колеги на 13 декември.
Анна Аспарухова, изпълнителен директор на ЮНИОНБАНК, ще почерпи за рождения си ден на 14 декември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във