Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Красимир Ангарски, председател на УС на ДЗИ Банк, съобщи, че до края на 2005 г. кредитната институция ще внедри нова информационна система. Тя ще даде възможност на клиентите й да ползват своите сметки от всички точки на страната, където банката има свои клонове и офиси. На 3 ноември започна обучението на хилядата служители на ДЗИ Банк за работа с новата информационна система.

Джонатан Харфийлд, председател на УС на Първа инвестиционна банка, и Денис Уолах, изпълнителен директор на Българска телекомуникационна компания, представиха на 3 ноември съвместната услуга на банката и телекома. Тя комбинира възможностите за електронно банкиране предоставяни от ПИБ с високоскоростен ИНТЕРНЕТ, който предлага БТК.

Костадин Каранлъков получи от управление Банков надзор на БНБ сертификат за член на УС на Интернешънъл Асет Банк.

Христос Кацанис, председател на управителния съвет на Гръцкия бизнес съвет в България (ГБСБ) и изпълнителен директор на ОББ, заяви пред участниците в провеждащия се в София икономически форум за Югоизточна Европа, че гръцките капитали контролират 20% от активите на банковата система у нас. „Най-добре представените гръцки банки в България в момента са ОББ и Пощенска банка. Трета по големина е Пиреос банк, която придоби ЕВРОБАНК, уточни Кацанис.

Петер Харолд, председател на управителните съвети на Ейч Ви Би Банк Биохим и на ХЕБРОСБАНК, откри на 2 ноември в Националната художествена галерия изложба с творби на едни от най-големите съвременни европейски художници и фотографи. В нея са представени повече от 60 произведения, между които са картините на германеца Герхард Рихтер, на Светлин Русев и Сули Сеферов, на чеха Юри Сопко и унгареца Ласло Фехер.

Рожденици
Ценка Петкова, изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България), ще отпразнува рождения си ден на 6 ноември.
Евгени Луканов, изпълнителен директор на ПИБ, ще почерпи приятели и колеги за рождения си ден на 7 ноември.
Минчо Михов, изпълнителен директор на ДЗИ Банк, ще приема поздравления за рождения си ден на 8 ноември.
Божидар Кабакчиев, бивш подуправител на БНБ, ще отбележи рождения си ден на 9 ноември.
Васил Василев, член на УС на Общинска банка, ще почерпи приятели и колеги на 9 ноември.

Facebook logo
Бъдете с нас и във