Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Министърът на финансите Петър Чобанов, министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев и ръководството на Българската банка за развитие (ББР) ще се срещнат с мениджъри и предприемачи от област Хасково на 28 април. Събитието ще се състои и е деветата от поредицата информационни срещи в цялата страна. Кампанията има за цел да запознае местните фирми с новите възможности за финансиране от ББР, както и с целия набор от инструменти, които осигуряват гъвкаво и нисколихвено кредитиране за малките и средните предприятия.


 


Мартин Ганчев е новият член на управителния съвет и изпълнителен директор на инвестиционния посредник "Търговска банка Д" АД, става ясно от промените, вписани в регистъра на "БФБ-София". Ганчев е бил директор на "Микрофинансираща институция Джобс", която е част от групата на Българската банка за развитие.


 


Корпоративна търговска банка награди с чек на стойност 10 000 лв. европейския шампион по вдигане на тежести в кат. до 85 кг Иван Марков. Наградата му връчи изпълнителният директор на КТБ Илиан Зафиров.


 


"Начинът на правене на бизнес в банковия сектор се промени много през последните години. Ще бъдем свидетели на още много промени. Единствената възможност да останем лидери и през следващите 50 години е да инвестираме в иновации, чрез които да сме по-близо до клиентите ни", каза Левон Хампарцумян при откриването на новия сезон на националния конкурс на UniCredit App Challenge 2.0, за мобилни и уебприложения за банкови услуги.


 


"Икономиката на Европа се съживява, макар и бавно, но паралелно дълговете, особено на фирмите, продължават неудържимо да растат. Дали в такъв случай единственото спасение е в опрощаването им? Кризата, която бушува в Европа от няколко години, не е нито банкова, нито криза на държавните дългове, а е криза на всеобщата задлъжнялост на западния свят", твърди германският финансов експерт Даниел Щелтер, цитиран от "Дойче Веле ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във