Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Трезор

Въпреки ниския ръст на икономическата активност българското правителство ще продължи да поддържа икономическата и финансовата стабилност и ще укрепи публичните финанси, така смятат от Стандард енд Пуърс. По този повод Агенцията за кредитен рейтинг потвърди оценката си ВВВ/А-2 със стабилна перспектива, за платежоспособността на българската държава.


nbsp;


Община Пловдив ще вземе заем в размер на 30 млн. лв. от Европейската банка за възстановяване и развитие, съобщи кметът Иван Тотев. Срокът за погасяването му ще бъде 15 години с 3 години гратисен период и лихва 2.7%, уточни той. Парите ще се използват за инфраструктурни проекти - като преасфалтиране на част от Коматевско шосе, подмяна на паважната настилка с асфалтова на по бул. 6-ти септември от моста на Адата до Цариградско шосе. Част от сумата ще бъде заделена за изграждането на пробив до Водната палата и построяването на нов мост на река Марица.


nbsp;


Дружествата за общо застраховане отчитат положителен технически резултат от над 42.171 млн. лв. към 30 септември тази година. За сравнение, за същия период на миналата година той е бил близо 28.992 млн. лева. Печалбата на компаниите пък вече е 51.365 млн. лв. срещу 40.118 млн. лв. за същия период на 2011 г., показва справка на Комисията за финансов надзор (КФН).


nbsp;


Новият синдик на фирмата Национален хиподрум Елвира Станчева е поискала от Софийския градски съд време, за да се запознае с делото, по което ветеринарният лекар Валери Кръстев претендира, че е собственик 500 декара земя, собственост на Национален хиподрум. Земята е ипотекирана в полза на ОББ като обезпечение по кредити за 28 млн. лв., дадени на фирми на Васил Божков.


nbsp;


Корпоративна банка закупи 220 800 броя безналични акции от капитала на Хелт енд Уелнес АДСИЦ, представляващи 4.95% от капитала на публичното дружество, съобщиха от кредитната институция. Хелт енд Уелнес е компания със специална инвестиционна цел, създадено през 2006 година. Тя инвестира в SPA amp; wellness сектора, като фокусът й е в придобиването и предлагането на имоти, съоръжения и услуги с подобно предназначение.


nbsp;


ТЕКСИМБАНК отпразнува на 14 декември своята двадесетгодишнина със стилен коктейл в резиденция Лозенец.


nbsp;


Първа инвестиционна банка получи признание за най-силната марка в България сред финансовите институции. Официалните резултати бяха обявени на 13 декември от глобалната организация Superbrands, провела независимо проучване сред потребителите на българския пазар.


nbsp;


УниКредит Булбанк получи награда за ИТ мениджър на годината. Призът беше връчен на тържествена церемония от министъра по управление на средствата от Европейския съюз Томислав Дончев на Пепа Колева, директор Информационни технологиив УниКредит Булбанк.


nbsp;


Милена Кънчева спечели голямата награда от 1000 лв. в конкурса на Общинска банка Нашите общи 16. Тя участва в него със затрогващата си история като отдадена майка на дете аутист .

Facebook logo
Бъдете с нас и във