Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Антоан Тусен е новият главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк. Петдесет и една годишният банкер е женен и има четири деца. Банковата си кариера започва през 1985-а в Банк Индосуец, където работи във финансовия департамент. Присъединява се към Сосиете Женерал през 1991-ва. През 2003-а е назначен в Ес Ка Бе Банк - дъщерната кредитна институция на Сосиете Женерал в Словения. Година по-късно вече е вицепрезидент на съвета на изпълнителните директори на Сосиете Женерал в Сърбия, а след четири години става неин президент. Остава на тази длъжност до преместването си в България, където ще заеме поста на Филип Лот, който бе преместен на работа в банката на Сосиете Женерал в Румъния.


nbsp;


Мария Русева ще бъде новият заместник главен изпълнителен директор на Сосиете Женерал Експресбанк. Тя работи в сферата на корпоративното банкиране от 1998 г., като се присъединява към екипа на банката през 2005-а, когато заема длъжността началник на дирекция Корпоративно и инвестиционно банкиране. Впоследствие тя става член на управителния съвет и изпълнителен директор на банката.


nbsp;


Борислава Димитрова е новият председател на Комитета по капиталови пазари към управителния съвет на Асоциацията на банките в България. Борислава Димитрова започва кариерата си в УниКредит Булбанк през 1997 г. като дилър в Дирекция Ликвидност и капиталови пазари. Тя има богат опит в търговията на българския и на чуждите капиталови пазари. В момента е мениджър Институционални продажби и борсово посредничество в УниКредит Булбанк.


nbsp;


Райфайзенбанк (България) публикува редовния си месечен макроикономически анализ на данните, публикувани към края на ноември.Последните данни за европейските икономики не са особено обнадеждаващи, свидетели бяхме и на официалното отчитане на нова рецесия в еврозоната, коментира главният икономист на банката Калоян Ганев. На този фон икономически растеж на България (0.9% на годишна база) може да се интерпретира като умерено положително явление, доколкото само балтийските страни, Полша, Словакия и Малта се справят по-добре от нас, смята Ганев.


nbsp;


Харис Мигдалис, главен информационен директор в Пощенска банка представи последните ИТ решения, внедрени в банката, и ползите, които те са донесли за подобряване на обслужването на клиентите, както и за улесняване и модернизиране на работния процес на служителите. Презентацията бе направена по време на кръгла маса посветена на ролята на иновациите в съвременния бизнес. Събитието бе организирано от ICT Media и Клуба на мениджърите на информационни технологии в България.


nbsp;


През този зимен сезон туристите в Пампорово ще могат да купуват билети и карти за лифтовете и ски съоръженията с банкови карти на автоматични разплащателни станции. Очакванията са постепенно хората да свикнат да използват автоматите за билети и голяма част от плащанията да стават чрез автомат, вместо на каса, каза Мариана Великова-Чаушева, директор Карти в УниКредит Булбанк. Изпълнители на проекта са УниКредит Булбанк, Борика-Банксервиз, Асеко СЕЕ (дистрибутор на компонентите за картови плащания за България) и ИУК-Груп (интегратор - доставчик на автоматите за издаване на билети).

Facebook logo
Бъдете с нас и във