Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Българските банките са много по-сигурно финансово убежище за парите на бизнеса и хората, отколкото много от кредитните институции в голяма част на Европа и Америка, смята подуправителят на БНБ Калин Христов.


nbsp;


Васил Трифонов е новият член на управителния съвет и главен директор по управление на риска в МКБ Юнионбанк. Той има над 11 години професионален опит в банковия сектор. Бил е началник на управление Кредити корпоративни клиенти, шеф на дирекция Системи за оценка на клиентския риск, ръководител на отдел Финансови анализи и мониторинг на кредитния портфейл и други.


nbsp;


Вангелис Литрас, управител на Алфа Банк България откри на 5 декември новата сграда, в която ще се помещава централният офис на кредитната институция. Съсредоточаването на всички наши услуги обслужващи звена и дейности на един адрес ще ни позволи да предоставяме по-бързи и гъвкави услуги и да повишим ефективността на банката като цяло, каза Литрас.


nbsp;


Управителят на ЕЦБ Марио Драги намекна, че през първата половина на 2013-а може да станем свидетели на намаление на основната лихва. Освен това Марио Драги сподели, че ЕЦБ не би искала да прави стъпки, които биха окуражили държавите да отхлабят мерките за икономии и реформи, които да повишат конкурентоспособността.


nbsp;


Изпълнителният директор на Банка Пиреос България Маргарита Петрова-Кариди ще е домакин на благотворителната вечеря на УНИЦЕФ България, чиято цел е да бъдат подпомогнати децата в нужда. Тя ще се проведе на 11 декември в зала София гранд на хотел Кемпински Зографски


nbsp;


Управителят на Кофас България Милена Виденова ще бъде любезен домакин на коледния коктейл на компанията, който ще се проведе на 11 декември в столичния ресторант При орлите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във