Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Трезор

Алфа Банк обяви, че влиза в ексклузивни преговори с френската Креди Агрикол за закупуване на гръцката Емпорики банк . Очаква се сделката да приключи до 31 декември 2012 година. След приключването й Алфа Банк ще придобие рекапитализираната с 2.85 млрд. евро Емпорики Банк . Купувачът ще издаде в полза на Креди Агрикол конвертируеми облигации в размер на 150 млн. евро, които според преценката на френската банка и при определени условия могат да бъдат заменени с акции на Алфа Банк .


nbsp;


Министерският съвет определи Женя Динкова за временен управител за България в Групата на Световната банка. Тя трябва да замени на този пост финансовия министър Симеон Дянков, който няма да може да присъства на годишната среща на МВФ и Световната банка от 12 до 14 октомври в Токио. Женя Динкова, която е началник на дирекция Международни финансови институции и сътрудничество в Министерството на финансите ще заема мястото на Дянков в Световната банка само за срещата в Япония.


nbsp;


Инвестбанк обяви, че е пуснала свой нов уебсайт ,който съчетава модерна визия и дизайн, нови функционалности и удобен потребителски интерфейс, улесняващ навигацията и бързия достъп до отделните менюта. Освен всичко друго в него има специална секция за корпоративни клиенти, в която след регистрация и създаване на потребителски акаунт клиентите могат да разполагат с важни за тях документи.


nbsp;


Комисията за финансов надзор издаде на 4 октомври разрешение за преобразуване чрез вливане на застрахователна компания Български имоти АД в застрахователно акционерно дружество Булстрад Виена Иншурънс Груп АД.


nbsp;


Международната рейтингова агенция FITCH потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на ПроКредит Банк България на BB+ със стабилна перспектива. В допълнение, агенцията повиши рейтинга на устойчивост (Viability Rating), който оценява финансовата институция, без да се отчита възможността й да си осигури външна финансова помощ, от b+ на bb-. Едноличният собственик на трезора е базираният във Франкфурт ПроКредит Холдинг, който притежава рейтинг BBB- със стабилна перспектива.


nbsp;


УниКредит Булбанк връща 3% от стойността на покупките с кредитна карта bauMax до края на годината. Бизнес кредитните карти bauMax се използват единствено за плащане на стоки на ПОС терминал в магазините на bauMax в цялата страна. Револвиращите бизнес кредитни карти са с предварително одобрен кредитен лимит в размер на 3 хил. лв. и се издават по облекчена процедура. Те дават възможност за получаване на максимален кредитен лимит в размер до 15 хил. лева.


nbsp;


Банка Пиреос България ще връчи стипендии и награди на студентите от специалност Новогръцка филология към Софийския университет с най-високи академични резултати от предишната година. Банката ще покрие таксата за обучение за академичната година 2012/2013 на студентите Асен Андонов, Наталия Николова и Петра-Мария Илиева. Второкурсниците Асен Андонов, Деница Григорова и Десислава Цончева ще получат награда - екземпляр от Речник на новогръцкия език.


nbsp;

Facebook logo
Бъдете с нас и във