Банкеръ Weekly

Финансов дневник

Имена

Андрей Николов получи одобрение от БНБ за изпълнителен директор на Банка ДСК. По информация на БАНКЕРЪ той ще отговаря в банката за управлението на риска. Николов има богата биография. Той е бил изпълнителен директор на банките Сердика и Средец, ръководил е управление Банков надзор на БНБ. Повече от 12 години Николов бе началник на управление Корпоративни клиенти в ОББ. През лятото на 2010-а се раздели с Обединената банка, а през ноември бе назначен за регионален директор за София в СИБАНК. Сега Николов отива на много по-висока позиция в Банка ДСК.


nbsp;


Мария Русева ще бъде назначена за изпълнителен директор на Societe Generale Експресбанк. Тя вече е получила одобрение от БНБ, че може да заеме тази длъжност. Досега Русева бе началник на управлението Корпоративни клиенти и член на управителния съвет на банката.


nbsp;


Заместник-председателят на Комисията за финансов надзор, отговарящ за застраховането, Борислав Богоев за пореден път се закани да премахне стикера за Гражданска отговорност. Това всъщност беше и едно от предложенията на КФН за промени в Кодекса за застраховането от началото на годината, което обаче парламентът отхвърли. До края на годината се очаква комисията да изготви нов проект за промени в Кодекса за застраховането, в който тази идея отново ще бъде лансирана.


nbsp;


Проф. д.ик.н. Нено Павлов, председател на фондация Проф. д-р Велеслав Гаврийски откри на 3 ноември двудневната Десета национална конференция с международно участие на тема: Застрахователният и осигурителният пазар: реалности, визия, очаквания и приоритети за управление на промяната. Домакин беше Висшето училище по застраховане и финанси - София.


nbsp;


Марек Белка, управител на Националната банка на Полша, оглави Комитета за развитие на Световната банка. Белка е бил директор на МВФ за Европа от 2008 г. до назначаването му в Полската централна банка през юни 2010 година.


nbsp;


Филип Генов, изпълнителен директор на УниКредит Факторинг, прогнозира, че пазарът на факторинга у нас има потенциал за годишен ръст от близо 50 процента. По време на Втората конференция за управление на кредитния риск, която се проведе в София през седмицата, Генов заяви, че основният проблем при предлагането на специфичните финансови услуги като факторинга е липсата на добри специалисти.

Facebook logo
Бъдете с нас и във