Банкеръ Daily

<Без рубрика>

В новия брой на вестник "БАНКЕРЪ" №51 четете:

Борба с корупцията? Друг път!

Антикорупционният закон няма да накара корупцията даже да кихне. Но пък прави напълно възможно разчистването на политически сметки.

Въпреки предупрежденията на множество доказани юристи, че антикорупционният им закон не струва, управляващото мнозинство се заинати и реши на всяка цена да си го приеме. При това точно в дните преди парламентарната ваканция за Коледа и Нова година - време, в което заради обичайната предпразнична разсеяност на депутатите може да минат всякакви законодателни безумия, както сочи досегашният парламентарен опит. Всичко по темата в новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Сделка за 9 млрд. долара. Кой ще ги вземе?

През 2009-а у нас направи визита принц Алуалид Бин Талал Бин Абдулазиз Ал Сауд. Веднага след нея по съвместна инициатива с тогавашния президент Георги Първанов беше създаден Българо-саудитски съвет. После последва откриване на офис на „Сити банк” у нас – единствената американска финансова институция, рискувала да стъпи в България. Принц Бин Талал е основният акционер в нея. „Сити банк” се превърна и в основен агент на България по външните дългове, които взимаше държавата ни. Лобито на интересите около бившия ни президент и олигархичните групи здраво държеше тази саудитско-мюсюлманска връзка. Какво следва, ще научите от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Столичният  парламент си изми ръцете за Общинска банка

Столичният общински съвет (СОС) даде зелена светлина  да бъде продължена работата по сделката за  продажбата на 67.65% от капитала на Общинска банка, който е  собственост на местния парламент. На 21 декември на заседанието си  СОС с 45 гласа "за" и 9 "против"  одобри доклада на Столичната общинска агенция за приватизация, в който се описват ходът и изпълнението на процедурата по продажбата на Общинска банка, определянето на нейния кандидат-купувач - лихтенщайнския фонд "Новито Опортюнитис" (Novito Opportunities). Как ще продължи сагата с предизвестената приватизация, четете в новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

Влизането в ERM ІІ ще вдигне рейтинга на държавата

Специалното интервю на управителя на БНБ пред в. „БАНКЕРЪ“. Какво съветва гуверньора банките, за да се справят с необслужваните кредити ще научите от новия брой на в. „БАНКЕРЪ“.

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във