Банкеръ Daily

<Без рубрика>

В новия брой на в. "БАНКЕРЪ" 47 четете:

Язовир Искър потъва в правен батак

Повече от 20 години наследниците на земи  около язовир Искър се опитват да "пробият" бездушието на плеяда държавни чиновници, но не успяват. Кашата е забъркана още в далечната 1950-а, когато тогавашният Министерски съвет взема решение да изгради огромно хидросъоръжение, което да захранва столицата с вода. Става дума за днешния язовир "Искър" (по онова време  "Сталин"). Със свое разпореждане кабинетът задължава Министерството на земеделието принудително да пресели на други места 1368 домакинства от тогавашните села Калково, Шишманово и Горни Пасарел. От собствениците на имоти са отнети 67 750 дка терени.

Подробности четете в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Мастило обезсмисля взрива на банкомат

Докато класическият обир на банка остава назад в миналото, атаките върху банкомати нарастват с всяка година в Европа от 2011 г. насам. Ние вече не сме изключение - 17 банкомата са атакувани у нас от началото на годината. Случаите повдигнаха въпроса за сигурността на машините за пари и мерките, които предприемат банките. Специалистите по сигурност казват, че ако в банкоматите се монтират устройства, които да боядисват парите при въздействие върху него, хем няма да има загуби, хем престъплението ще спре.

Още по темата в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

Концесията  в Добричко е огледало на държавата

Концесия за 254 кв. км в Добруджа - находище на газ "Спасово" с участъци "Рогозина", "Чернооково", "Калина" и "Рогозина-изток". Начало на проекта е в далечната 2003-а, но с кулминация през тези дни - масови протести срещу евентуален добив. В началото на седмицата се разбра, че компанията - носител на разрешението "Русгеоком", вече предлага на собствениците на земя договори за продажба или ползване на имота им заедно с "екстра" - обслужване на нуждите им от природен газ на преференциални цени.

Още по темата в новия ни брой.

 

ЕС: Внимавайте с криптовалутите!

Европейският орган за ценни книжа и пазари предупреждава инвеститорите за големите рискове при т.нар. първично предлагане на виртуални валути. "В случай че обмисляте инвестиране в първично предлагане или пък вече сте инвестирали, трябва да вземете предвид значителните рискове, които това може да ви донесе, включително и пълната загуба на вашата инвестиция. Обръщаме особено внимание на обстоятелството, че ако предлагането не е предмет на регулиране, вие  няма да получите закрила", отбелязва институцията.

Вижте защо във в. "БАНКЕР".

Facebook logo
Бъдете с нас и във