Банкеръ Daily

<Без рубрика>

В НОВИЯ БР.38 НА В. "БАНКЕРЪ", ЧЕТЕТЕ:

ОСЕМ КАНДИДАТИ ПРЕД ПРАГА НА ТБ "ВИКТОРИЯ"

Градусите на напрежение около продажбата на ТБ "Виктория" се вдигат. Достатъчно е да кажем, че  за нея ще наддава и БТК, което ще рече Спас Русев в съдружие с Милен Велчев и Красимир Катев. И това предлага един нов поглед върху мащаба на намеренията на тази група, която все по-агресивно навлиза в ключови сектори на българската икономика, ползваща щедрото финансиране на VTB Capital - лондонското инвестиционно подразделение на руската Внешторгбанк. Защо й е на БТК банка, ще научите само от новия брой на в. "БАНКЕРЪ".

 

КОЙ ЩЕ РЕМОНТИРА ПАРТИЙНИЯ ДОМ?

Макар да става дума за харченето на повече от 22 млн. лв., процедурата за прословутия ремонт на зала "Света София" в бившия Партиен дом и трансформирането й в нова пленарна зала на парламента върви някак апокрифно. Виж, за магистралите, метрото, пречиствателните станции и други подобни властта всячески се старае да ни осведоми. Но за това достатъчно мащабно начинание, и то свързано пряко с предстоящото ни председателство на Европейския съюз, никой не намира за необходимо да дава обяснения. Всичко по темата, четете в "БАНКЕРЪ".

 

ПОТОМЦИТЕ НА ТОЛСТОЙ НИ СЛОЖИХА ЧАТАЛА НА ВРАТА

Всички приказки от последните месеци за добронамереност и взаимно разбирателство между руската и българската страна  при уреждането на отношенията им по казуса с АЕЦ "Белене" се оказаха прах в очите. От мотивите на одобрения през седмицата от кабинета и внесен за разглеждане в парламента законопроект за предоставяне на помощ за изплащане на задължения на "Национална електрическа компания" ЕАД става ясно, че "Атомстройекспорт" и нейната компания майка - "Росатом", буквално са сложили чатала на врата на нашите управници да платят присъдените от арбитража в Женева над 600 млн. евро. Подробностите - само в новия брой на "БАНКЕРЪ".

 

ПРОКУРАТУРАТА ЗАЦИКЛИ С МОРСКИЯ САРАЙ НА ДОГАН

Прокуратурата уж проверявала градежите на територията на парк “Росенец”. Формално изясняването на случая се наложи, защото неговите обитатели са завзели държавното пристанище и плажа. Разследването изглежда просто, но не може да приключи вече пет месеца. Наскоро бе назначена и нова проверка. Тя "допълваше" предишната, тъй като в разгара на летния сезон летовници се оплакаха, че ги изгонили от крайбрежната ивица пред вдигнатия на брега  на морето палат. Защо прокуратурата търси нарушения за завземането на плажа, а си затваря очите пред историята около  собствеността и произхода на налетите в новия "сарай" милиони, четете само в "БАНКЕРЪ".

Facebook logo
Бъдете с нас и във