Банкеръ Daily

<Без рубрика>

Президентът на Мексико готов да си сложи руската ваксина за коронавирус

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че би пробвал руската ваксина срещу новия коронавирус, ако бъде доказана нейната ефективност, предаде Ройтерс.

Решението на Русия да одобри ваксината и да произведе първите партиди след по-малко от два месеца изпитания върху хора предизвика опасения сред някои учени, които смятат, че едва около 10 процента от клиничните изпитания са успешни. Някои експерти са притеснени, че Русия може би поставя престижа пред безопасността, отбелязва Ройтерс. 

Мексиканският президент заяви на пресконференция, че би се ваксинирал първи, ако ефективността на руската ваксина бъде доказана.

Същевременно още миналата седмица стана ясно, че правителствата на Мексико и на Аржентина си партнират с британско-шведската фармацевтична компания Астра Зенека (AstraZeneca) за производството на ваксина срещу коронавируса.

Мексиканското министерство на здравеопазването съобщи за 3571 нови заразени с коронавируса и 266 починали през последното денонощие, предаде още Ройтерс.

Общият брой на потвърдените случаи на коронавирус в Мексико е достигнал 525 733. Страната е на седмо място в света по този показател.

При това правителството признава, че реалният брой на заразените вероятно е много по-висок.

Броят на смъртните случаи в Мексико надхвърли 57 хиляди, достигайки 57 023. Страната е на трето място в мрачната статистика след Съединените щати и Бразилия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във