Банкеръ Daily

Бившият шеф на БЕХ: Овладяват енергийния холдинг

"Много е атакуван енергийният министър за това, че е безгръбначен и реши да покаже гръбнак", каза бившият шеф на БЕХ Валентин Николов по повод отстраняването си Още »
Банкеръ Daily
Мая Манолова пред президента:

Правителство с дългата ръка на ГЕРБ и ДПС ще е токсична прегръдка

"През последните години заради уговорки и коалиции с ГЕРБ и ДПС България се превърна в една от най-бедните държави", заяви председателят на ПГ "Изправи се БГ! Ние идваме" Още »
Банкеръ Daily

ДПС: Първо приоритетите и програмата, после министрите

"Ако продължава политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран", каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ Още »
Банкеръ Daily

Христо Иванов напомни: Няма да дадем подкрепата си на всяка цена

"Ние имаме потенциал. Фокусът ни сега е върху първия мандат. Това е най-здравословната опция", каза председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов... Още »
Банкеръ Daily

Нинова: Управление с плаващи мнозинства е неустойчиво

"Доколкото от „Има такъв народ“ подадоха такава информация, първо ще говорим по политики, а след това, евентуално, по евентуалните им кандидати за министри и премиер",... Още »
Банкеръ Daily

Енергийният министър уволни шефовете на БЕХ

За членове на Съвета на директорите на БЕХ, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова – Бучкова, Ива Петрова и инж.... Още »
Банкеръ Daily

Ако получи мандата, БСП ще се опита да състави кабинет

Корнелия Нинова отчете като добър знак отправената от ИТН покана за разговор към БСП. Тя припомни, че доскоро от партията на Слави Трифонов са наричали социалистите... Още »
Банкеръ Daily
Янаки Стоилов:

Предложението ми за освобождаване на Гешев изпълни своята роля

Дискусията по предложението за освобождаването на Гешев засегна всички аспекти на проблема и накрая излезе, че Висшият съдебен съвет не е разглеждал това, което е... Още »
Банкеръ Daily
Тошко Йорданов:

Не търсим коалиция, а принципна подкрепа за кабинет

"По мое разбиране от декларациите на останалите политически партии - говоря за "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме", до голяма степен БСП и колкото и... Още »
Банкеръ Daily

Бойко Рашков дава Гешев на прокурор

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков изтъкна, че у нас има осъден за разгласяване на СРС и главният прокурор Иван Гешев също трябва да бъде осъден Още »
Банкеръ Daily

Фандъкова: Останалите държави в ЕС не воюват със своите столици

Виена, която беше давана за пример от г-н Пеканов за това, че изгражда сама метро, го прави с 50% финансиране от националния бюджет и 50% от община Виена, посочи... Още »
Банкеръ Daily

Времена комисия ще разследва насилието над протестиращи

От ГЕРБ предложиха бившият вътрешен министър Младен Маринов да стане член на комисията, която ще разследва полицейското насилие над протестиращи граждани Още »
Банкеръ Daily

В Плана за възстановяване ще има пари за метрото

Кметът на София Йорданка Фандъкова е информирала служебното правителство, че дори най-малкото намаляване европарите по проекта за метрото би заплашило неговото изпълнение Още »
Банкеръ Daily

Манолова: Няма да участваме в парцелиране на властта

"Ние имаме ясна позиция, че няма да участваме и подкрепяме управление с участието на ГЕРБ и ДПС", каза председателят на ПГ на "Изправи се БГ! Ние идваме!" Още »
Банкеръ Daily

Стоилов: Решението за Гешев е изпитание за независимостта на ВСС

"Не трябва да се създава впечатление за някакво протакане на нещата, с оглед на други политически развития", каза правосъдният министър Янаки Стоилов за процедурата по... Още »
Банкеръ Daily

Президентът започва консултации с парламентарните групи на 23 юли

Първи при Румен Радев ще влязат „Има такъв народ“, като поредността е в зависимост от резултата на последните парламентарни избори Още »
Банкеръ Daily

ДБ поиска дебатът за отстраняването на Гешев да е публичен

Председателят на ПГ на "Демократична България" Христо Иванов припомни текста от Конституцията, който въвежда като основание за освобождаване на магистрати, включително... Още »
Банкеръ Daily

ВСС обсъжда предсрочното освобождаване на Иван Гешев

За да започне процедура по отстраняването на главния прокурор, е необходимо мнозинство от не по-малко от 17 гласа сред висшите магистрати Още »
Банкеръ Daily

Сачева: ГЕРБ няма да предлага правителство, ако получи мандат

"Отричането на партия ГЕРБ означава да отричаш, че има хора, които харесват нашите политики, има хора, които гласуват за нас", каза депутатът от ГЕРБ Деница Сачева Още »
Банкеръ Daily
Тошко Йорданов:

ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията ни в последните 11 г.

Сред условията, които председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова постави, е в бъдещия кабинет да няма влияние на ГЕРБ и ДПС. Още »
ГЕРБ е най-голямото зло за демокрацията ни в последните 11 г.
юли 2021
чет
пет
съб
нед
пон
вт
ср
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31