Банкеръ Daily

Комисията по отбрана подкрепи пакета договори за купуването на вторите Ф-16

За решението гласуваха 11 депутати, „Възраждане“ беше против, БСП се въздържа. Новите самолети Ф-16 ще струват около милиард 292 милиона долара. Още »
Банкеръ Daily

България пренасочи 141 000 USD към фонда за помощ на Украйна

МС прие пренасочване на внесени от България и неусвоени финансови средства в размер на 141 000 USD за Афганистанската национална армия Още »
Банкеръ Daily

МС одобри изплащането на 100 евро по две дела срещу България

По делото „Георгиев срещу България“ жалбоподател е руският гражданин Диян Николаевич Георгиев, който е бивш общопрактикуващ лекар от Русе Още »
Банкеръ Daily

НЗОК и БЛС се споразумяха за увеличение на цените на клиничните пътеки

Освен цените на клиничните пътеки, от 1 септември с 18 процента се вдигат цените, по които се заплащат медицинските изследвания. Още »
Банкеръ Daily

Над 6 млрд. лв. е приносът на селското, горско и рибно стопанство

По предварителни данни, през първото полугодие на 2022 г. положителното салдо в аграрната търговия на страната възлиза на близо 1.1 млрд. евро, с 66.3% повече спрямо... Още »
Банкеръ Daily

Правителството закрива почетното консулство в Малта

Правителството одобри освобождаването на почетния консул г-жа Джанела Де Марко по нейно желание, поради смяна на местожителството.  Още »
Банкеръ Daily

Кабинетът одобри над 80 млн. лв. за AS 532 AL "Cougar"

Променен бе утвърденият максимален размер на ангажиментите за разход, които могат да бъдат поети през 2022 г. по бюджета на Министерството на отбраната Още »
Банкеръ Daily
Кирил Петков:

Готови сме за правителство на малцинството, ако политиките ни бъдат подкрепени

"Те показват, че не ги интересува ПВУ, социалните доходи, а Изборният кодекс. Ако хартиената бюлетина бъде върната, няма как "Продължаваме промяната" да направи... Още »
Банкеръ Daily

МС предлага да запишем допълнителни акции в МБВР и в МФК

Правителството предлага България да участва в в Общите и Селективните увеличения на капитала на Международната банка за възстановяване и развитие и на Международната... Още »
Банкеръ Daily

Поредна Секторна стратегия за е-Митници

Целта е да се предложи общата стратегическа рамка за постигане на цифровата трансформация на митническата администрация Още »
Банкеръ Daily
Асен Василев:

ГЕРБ са импотентни и два месеца се занимават с глупости

"Да, ще предложим правителство на малцинството, ако бъдат изпълнени девете условия, които представихме днес", потвърди съпредседателят на "Демократична България". Още »
Банкеръ Daily

МС определи управител за България в няколко финансови институции

Заместник-министърът на финансите Людмила Петкова е определена за управител и заместник-управител от страна на България съответно в Черноморската банка за търговия и... Още »
Банкеръ Daily

Румен Александров води делегацията ни в Съвета по външни работи

По време на заседанието ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с търговските отношения между ЕС и САЩ, както и търговската подкрепа за Украйна. Още »
Банкеръ Daily

МС одобри допълнителни 6 млн. лв. за образователни институции

Средства за допълнителни възнаграждения ще получат общо 3807 директори. От тях 1 694 са начело на детски градини, 1 976 - на училища, 129 - на центрове за подкрепа за... Още »
Банкеръ Daily
Следващата седмица

Представят план за приключване на дейностите по интерконектора с Гърция

Министър Шишков каза, че най-големи по обем ще бъдат дейностите, свързани с противоерозионна защита на проекта, които ще включват различни мероприятия по укрепването... Още »
Банкеръ Daily

Още 38 млн. лв. за компенсацията от 25 стотинки за литър гориво

С решение на Министерския съвет бяха одобрени допълнителни разходи по бюджета на Министерството на финансите Още »
ноември 2022
вт
ср
чет
пет
съб
нед
пон
29
30