Банкеръ Daily
Здравният министър Асен Меджидиев:

Няма как законово да върнем COVID добавките за медиците на първа линия

По думите му най-важното при следваща евентуална COVID вълна е здравната система да бъде подготвена и по възможност повече хора да се ваксинират. Още »
Банкеръ Daily

ЦИК назначи всички районни избирателни комисии

"Продължаваме Промяната" ще обжалва масовия отказ на Централната избирателна комисия да избере представители на партията за председатели или секретари в районните... Още »
Банкеръ Daily

АОБР критикува решението на "Булгаргаз" за газов търг през септември

"Под въпрос" са поставени "топлото и светлото на българина и ... стабилността на цялата енергетика", се казва в писмото. Още »
Банкеръ Daily

Кабинетът одобри вноска на БЕХ във Фонд "Сигурност на електроенергийната система"

Средствата са предвидени за покриване на разходите за изпълнение на Програмата за компенсиране на разходите на небитови крайни клиенти за електрическа енергия и на... Още »
Банкеръ Daily

Лихвите по кредитите на домакинства отбелязват спад в края на юни

Годишният процент на разходите, който, освен лихвата, включва и всички такси и комисиони, свързани с кредита, се понижава за жилищните кредити в левове и в евро Още »
Банкеръ Daily

Железничари с отворено писмо до транспортния министър

Според НЖС част от проблемите в железопътния транспорт са текучеството и недостиг на технически подготвени кадри, непрекъснатото преструктуриране и непривлекателните... Още »
Банкеръ Daily

Цялото ръководство на БСП във Видин хвърли оставка

Деветимата членове са декларирали, че прекратяват членството си в БСП по собствено желание. Като основен мотив те са посочили „дълбокото разминаване между програмата и... Още »
Банкеръ Daily

"Булгаргаз" купи втечнен газ на терминала в Ревитуса

Осигурен е слот за регазификацията и съхранението му за определен срок, съобразен с възможностите на приемния терминал, съобщиха от дружеството. Още »
Банкеръ Daily

Директори против предложението за повече учебни часове в 5, 6 и 7 клас

В становище до служебния образователен министър Сашо Пенов директори алармират - в училищата няма финансов ресурс за реализация на тези промени, приемането им би... Още »
Банкеръ Daily

Акценти за 12–18 август от Banker Weekly

Най-интересните материали от изминалата седмица Още »
Банкеръ Daily

По-скъпите консумативи вдигат и цените в селското стопанство

Това се наблюдава и при растителните и животинските продукти. Още »
Банкеръ Daily

Овчаров вини министър на Петков за проваления археологически сезон

"В момента, почти в средата на август има колеги, вкл. и аз един от обектите, където още не са подписани разрешенията. Сега ще чакаме да ги подпише сегашният служебен... Още »
Банкеръ Daily
Министърът на енергетиката Росен Христов:

На 1 октомври тръгва азерският газ по интерконектора

Ако строителят работи с интензивни темпове, е възможно строителните работи да бъдат изпълнени до 2-3 септември, увери регионалният министър Иван Шишков. Още »
Банкеръ Daily

7.5 млн. лв. инвестирани в разширяването на Рибарското пристанище в Несебър

От рибарско пристанище за 30 лодки, сега модерното съоръжение е с капацитет 121 лодки, заяви директорът на общинското предприятие „Пристанищна инфраструктура“ Яни Янулов. Още »
Банкеръ Daily

Казанът с назначените от Нинова партийни функционери завря

Скоростно избраните ръководители на държавни предприятия под шапката на Министерството на икономиката „обстрелват“ с обвинения служебния министър Никола Стоянов. Още »
Банкеръ Daily

Търговско-промишлената палата иска по-висок праг „de minimis“

Това би било от решаващо значение в среда на неблагоприятни икономически условия, инфлация и обезценяване на стойността на валутите Още »
август 2022
пон
вт
ср
чет
пет
съб
нед
29
30
31