Банкеръ Daily

§22 Анализи

Защо в България атентати няма

Двамина джихадисти пристигнали у нас тия дни, решени да се превърнат в оръжие на Аллах и да раздадат справедливо възмездие на балканските неверниците.

Благополучно кацнали на летище „София“, след което чинно се наредили до лентата за багаж.  Осем часа по-късно те прозрели печалната истина - двата им куфара ги няма и не се очертава скоро да бъдат намерени. На деветия час животът ги шамароса и по другата буза - авиокомпанията не поемала отговорност за изгубен багаж, но щели да видят какво може да се направи. А двамата - ако искат - можело да изчакат за резултата тук, в салона за пристигащи пътници, но по-добре щяло да бъде, ако се върнат след 24 часа...

Нямайки какво друго да направят, двамата джихадисти излезли навън и се качили в първото такси, попаднало им пред очите. Помолили да бъдат откарани до най-близкия хотел и се удивили колко далеч от столицата може да бъде едно столично летище.

Използвайки тъмнината, бакшишът час и половина размотавал клиентите си из „Младост“, „Дружба“, „Гара Искър“, Горубляне и Панчарево. Накрая излязъл на околовръстното, някъде около Симеоново взел ортака си, после се върнали до „Камбаните“, където свалили набожните чужденци от таксито, пребили ги и ги разтоварили от всичко лъскаво, ценно и скъпо.

Успели да се доберат в хотела чак на другата сутрин, чужденците си направили он лайн резервации за полет на една нискотарифна авиокомпания. Пъкленият им план бил да отвлекат самолета и да го взривят в мола на бул. "Черни връх".

Първо се отбили в чейндж бюро и сменили долари за чисто нови български хилядолевки.

След това взели кола под наем, но "увиснали" за два часа на жълтите павета заради протести на цветарите и санитарките.

После дремАли един час на Ректората, щото председателят на Народното събрание трябвало да се прибере от Брюксел.

А накрая поспрели за малко на "Орлов мост", защото на националния стадион имало мач от първенството. На полувремето пияни ултраси излезли да пикаят под колоните на стадиона, видели унилите физиономии на джихадистите, десет минути им викали "мръсни мангали" и "циганите на сапун", след което в продължение на пет минути ги били и плюли.

Пристигнали на летището, след като самолетът им отдавна излетял. Багажът им все още го нямало. Платили рент а кар-а с една чисто нова хилядолевка. Пак яли бой, но този път биячите извикали и полиция. Униформените вкарали джихадистите в патрулката, прибрали им всички долари и ги изгонили с "уговорката" да не им се мяркат повече пред очите.

Двамата отишли на "Терминал 2" и си направили резервация за първия сутрешен полет на най-скъпата авиокомпания.

Изкарали нощта на пейките, за да чуят на развиделяване, че има мъгла и полетите са отменени.

По обед чули и окончателната присъда: полети няма да има до второ нареждане. С това угаснала и последната им надежда, че багажът им също ще пристигне в София.

Те се спогледали, скочили в метрото и от Централна гара хванали първия автобус за турската граница. Където ги чакал Динко...

 

Фейсбук, автор неизвестен

Facebook logo
Бъдете с нас и във