Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Златев обвини Домусчиев в конфликт на интереси

Парламентарната комисия за борба със сивата икономика и контрабандата прие на първо чете Законът за горивата да бъде отложен със шест месеца. "За" гласуваха депутатите от ГЕРБ и Обединени патриоти. Решението на комисията се забави заради отсъствието на вносител от Министерския съвет. 

"Има стотици малки и средни фирми, които са изпълнили изискванията на Закона за горивата - имат банкови гаранции, похарчили са пари, привели са се в ред. Как да им кажем, че са направили всичко това за нищо. Утре те ще съдят държавата, и то с основание." Така генералният директор на "Лукойл България" Валентин Златев коментира за отлагането на закона със шест месеца, прието на първо четене от водещата комисия в парламента. Златев настоя да не се отлага действието на закона, а необходимите промени да се направят "в крачка". Според него сега бизнесът и държавата са клекнали пред сивата икономика. 

Отлагането на закона се превърна в повод за разкол между Петролната асоциация и КРИБ. Златев заяви, че организацията, ръководена от Кирил Домусчиев, искала да отпаднат важни текстове, без които щяла да се узакони контрабандата. Шефът на "Лукойл" смята, че Домусчиев е в конфликт на интереси, тъй като през негово пристанище са минават солидни количества горива.

Както "БАНКЕРЪ" законът бе повод БПГА да напусне КРИБ. Домусчиев преди дни заяви, че основен двигател на норматива е именно Златев и той имал най-голям интерес от него. " Ние не можем заради интересите на един човек и малка групичка хора около него да не защитаваме интересите на българския бизнес", каза Кирил Домусчиев.

Facebook logo
Бъдете с нас и във