Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Върнаха лиценза на "Емко”

Междуведомственият съвет по отбранителна индустрия и сигурност възстанови търговския лиценз на оръжейния завод "Емко". Това стана по време на днешното извънредно заседание на съвета.

Разрешителното на „Емко” за износ на специална продукция беше отнето през юли. Причината – засечени нарушения при производството и съхранението на боеприпасите.

От днес фирмата е пълноправен участник на международните пазари, съобщи министърът на икономиката Емил Караниколов. В завода има още нарушения, които не са отстранени изцяло, но те не засягат безопасността на производството, обясни той.

"Остават и предписания, които дружеството трябва и съм сигурен, че ще изпълнят. Те ме увериха в разговор, че работят за отстраняване на тези нередности, но те в никакъв случай не са свързани с пряка опасност за населението и работниците“, заяви Караниколов.

По думите му по искане на предприятията от военно-промишления комплекс /ВПК/ ще бъде създаден Съвет към Министерство на икономиката за подобряване на нормативната база и подпомагане на ВПК. В отговор на журналистически въпрос, той уточни, че на "Дунарит" не са отнемани лицензи и предприятието работи нормално.

Facebook logo
Бъдете с нас и във