Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Влизат в сила нови условия за енергийни помощи

От днес влизат в сила новите условия за получаване на енергийни помощи. Причината да бъде променена наредбата за отпускане на целева помощ се наложи заради увеличението на пенсиите.

Енергийната помощ и тази година си остава същата като миналата година или 361 лева. С тези пари може да се закупят например дърва за огрев. Цената им тази година е от 70 до 80 лева за кубик.

Молбите ще се приемат до 31 октомври. Нуждаещите се могат да кандидатстват в дирекциите "Социално подпомагане" по настоящия адрес на лицата.

От социалните уверяват, че след увеличението на пенсиите и помощите за деца с увреждания, това няма да попречи на семействата да получат и целево подпомагане за отопление.

Предвижда се също промяна в условията за помощ на хората, които ползват парно. От предстоящия отоплителен сезон те също ще получават пари. Досега средствата се превеждаха директно в топлофикационните дружества.

За изминалия отоплителен сезон над 217 000 лица и семейства са подпомагани с помощ за отопление. Изплатената сума надхвърли 77 милиона лева.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във