Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Валери Симеонов поиска и ДДС върху хазарта

Вицепремиерът Валери Симеонов поиска увеличаване на данъка върху хазарта. След среща с групата на "Воля" в парламента Симеонов обяви, че ще подкрепи всяко подобно предложение. 

Тази демонстративна кампания, въпреки че я очаквахме, преминава границата. Така че - каквото повикало, такова се обадило. Сега, най-вероятно при обсъждането на проекта в комисията, ще поискаме и налагането на съответните данъци за хазарта", категоричен бе лидерът на НФСБ. 

"Съпротивата беше очаквана. Сигурен съм, че колегите от парламентарните групи в Народното събрание, които изразиха вече своята подкрепа, са я очаквали. Би трябвало да са я поставили предварително в разчетите и след като категорично казаха, че ще подкрепят Закона за хазарта, очаквам това да стане", каза Симеонов по повод обявилите се против законопроекта бизнес организации, футболни клубове и медийни обединения.

Според Валери Симеонов призивите и подписките на "Национална лотария" са все едно стадо акули да призовават да не се посяга върху мечтите на младите рибки.

 "Аз декларирах, че ще подкрепим всяко предложение за увеличаване на данъка върху хазарта. В момента Българският спортен тотализатор е единственият законен източник на средства за българския спорт и е поставен в много неизгодно положение. Неговият периметър е изключително много ограничаван от 2012 г. досега. Той е загубил страшно много средства. Следователно и средствата за спорта са толкова драстично намалени", обясни Симеонов. Според него трябва да се помисли за изискване частните хазартни оператори да заделят средства за спорт.

От ГЕРБ и БСП вече обявиха, че ще подкрепят ограниченията за лотарийните игри.

Facebook logo
Бъдете с нас и във