Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"В крачка" депутатите променили спорния Закон за горивата

Трите партии от съюза "Обединени патриоти" - "Атака", ВМРО и НФСБ, се събраха на коалиционен съвет, за да изчистят различията си по отношение на т.нар. Закон за горивата, след като в понеделник остри реплики размениха вицепремиерът Валери Симеонов и депутатът Емил Димитров - Ревизоро, който е сред вносителите на текстовете. 

Волен Сидеров е бил домакин на срещата, стана ясно от негово изказване в Народното събрание.

"Изчистихме някои теми, които станаха повод за недоразумения и разминавания във вижданията", обяви Сидеров. 

"Става дума за един закон, който не представлява опасност за обществото. Имаше детайлна среща между Симеонов и Димитров. Оказа се, че в крачка са променени някои неща, които преди това са създавали напрежение при по-малките търговци на горива. Поправки в него вече са направени. Няма повод за остри скандали", съобщи лидерът на "Атака". 

По думите му НФСБ на Валери Симеонов ще подкрепи текстовете на второ четене.

"Ще бъдат предпазени по-дребните предприемачи", увери още Волен Сидеров. 

Промени "в крачка", за които Сидеров говори, бяха направени преди четири дни от Комисията за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика, ръководена от Емил Димитров.

Депутатите приеха облекчен режим за земеделските производители. По-важното обаче е, че те промениха изискването за уставен капитал за дружествата, собственици на данъчни складове - от 3 млн. на 1 млн. лева. Отпада и изискването за предоставяне на банкови гаранции за всяко превозно средство, което транспортира горива.

Комисията одобри текстовете на второ четене и така ги придвижи до пленарната зала, където обаче предстоят нови прекроявания.

"Законът за горивата" ще бъде обсъден в пленарната зала още тази седмица. След съвещанието на "Обединени патриоти" Волен Сидеров обяви очакванията си текстовете да бъдат приети окончателно. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във